Falstaff
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
90 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
948
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
200g füstölt-főtt tarja360 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3794
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
22.3g sertés rövidkaraj37 kcal
-
7.4g füstölt-főtt tarja13 kcal
-
37.1g burgonya21 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
18.6g tejföl37 kcal
-
7.4g sajt26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
140
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2521.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 719 mg
-
Nátrium 1140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 404.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 334 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
948
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 237.1 g
Zsír
-
Összesen 239.3 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10085.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1978 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 2874 mg
-
Nátrium 4558 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1619.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1358 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 574 mg
-
Retinol - A vitamin: 1337 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
3794
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
5 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- Egy mély jénai tálat vastagon kivajazunk, és kibéleljük vastagabb karikára vágott krumplival, só, bors, ételízesítő kerül rá, a húst sózzuk, borsózzuk, és a burgonyát befedjük vele.
- Vágott hagymával megszórjuk, sózzuk, a tarja szeletekkel betakarjuk, és a fele tejföllel megkenjük.
- A maradék karikára vágott krumplit ráhalmozzuk, ismét sózzuk, borsózzuk, és ételízesítővel megszórjuk, majd a maradék tejfölt rákenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
- Tetejét lefedjük, és sütőbe téve készre sütjük, akkor jó, ha a hús megpuhult és a sajt megpirult a tetején. Hideg sütőbe tesszük a jénai miatt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21617
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam /80-as évek/, az akkori Tv főzőműsorából, amit Kudlik Júlia vezetett, és a meghívott vendég, aki ezt az ételt főzte, a néhai Gregor József volt. Azóta is sokszor készítem, a család egyik régi kedvence.