r
Nosalty Logó

Falstaff

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Falstaff
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

948
Kalória
59.3g
Fehérje
42.7g
Szénhidrátok
59.8g
Zsír
404.9g
Víz
238.8g
Koleszterin
4.6g
Rost
7.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2521.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    404.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 948 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.1 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10085.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1978 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    4558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3794 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Egy mély jénai tálat vastagon kivajazunk, és kibéleljük vastagabb karikára vágott krumplival, só, bors, ételízesítő kerül rá, a húst sózzuk, borsózzuk, és a burgonyát befedjük vele.
  2. Vágott hagymával megszórjuk, sózzuk, a tarja szeletekkel betakarjuk, és a fele tejföllel megkenjük.
  3. A maradék karikára vágott krumplit ráhalmozzuk, ismét sózzuk, borsózzuk, és ételízesítővel megszórjuk, majd a maradék tejfölt rákenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Tetejét lefedjük, és sütőbe téve készre sütjük, akkor jó, ha a hús megpuhult és a sajt megpirult a tetején. Hideg sütőbe tesszük a jénai miatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ezt a receptet kezdő háziasszony koromban tanultam /80-as évek/, az akkori Tv  főzőműsorából, amit Kudlik Júlia vezetett, és a meghívott vendég, aki ezt az ételt főzte, a néhai Gregor József volt. Azóta is sokszor készítem, a család egyik régi kedvence.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!