r
Nosalty Logó

Fahéjas-mazsolás bagel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Maria.
Fahéjas-mazsolás bagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A bagelhez

A főzővízhez

Összesen 651 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A bagelhez

A főzővízhez

Összesen 3905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A bagelhez

A főzővízhez

Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 651 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4771.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    2609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    5709.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 3905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A bagelhez

A főzővízhez

Elkészítés

A bagelhez

  1. Keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót, amíg jól összekeveredik. Borítsuk ki a sodródeszkára, csináljunk a közepébe egy kis mélyedést. Oldjuk fel az élesztőt és a maláta szirupot (maláta port vagy mézet) a vízben, és öntsük a mélyedésbe. Jól dolgozzuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat, és gyúrjuk legalább 5 percig, amíg a tészta sima lesz. Dolgozzuk bele a mazsolát.
  2. Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre (kb. 130 g), és formáljuk minden egyes darabot kerek labda formára. Fontos, hogy minden bagel azonos méretű legyen, így egyenletesen sülnek meg.
  3. Sodorjuk/lapítsuk ki a tésztákat, és tekerjük fel. Az egyik végét nyomjuk össze. A másikat pedig hagyjuk nyitottan. Ebbe tegyük bele az összenyomott felét, és dolgozzuk össze karika formába. (Úgy is készíthetjük, hogy egy picit lelapítjuk a tésztákat és az ujjunkkal lyukat nyomunk a kozepébe.)
  4. Terítsünk le törlőruhával egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és erre rakjuk a bageleket úgy, hogy legyen köztük hely, mert még ennek kelnie kel. Takarjuk le fóliával, és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.
  5. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Vegyük ki a bageleket a hűtőszekrényből.
  6. Tegyük fel a vizet a maláta sziruppal, mézzel vagy maláta porral forrni. Amikor már forr, tegyük bele a bageleket (edény nagyságától függően 3-4 db-ot). Amikor feljönnek a víz tetejére, szedjük ki egy törlőruhára vagy papírtörlőre, hogy elszívja a felesleges vizet.
  7. Rakjuk egy tepsibe, és süssük 200-250°C-on, amíg aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6723
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Vajjal, lekvárral vagy akár még nutellával is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik ismerősömnél ettem ezt a bagelt reggelire tea, kávé mellé kínálták. Nagyon ízlett, kerestem rá receptet, és a hétvégén elkészítettem. Igaz, korán keltem, hogy a családnak reggelire friss bagel legyen, de mindenkinek ízlett .Így megérte felkelni egy kicsivel korábban.

Hozzávalók

A bagelhez

A főzővízhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...