Fahéjas-mazsolás bagel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
A bagelhez
-
25g mazsola75 kcal
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g só0 kcal
-
93g víz0 kcal
-
1 kcal
-
1g méz3 kcal
A főzővízhez
Összesen
651
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
A bagelhez
-
150g mazsola449 kcal
-
900g kenyérliszt bl803249 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g só0 kcal
-
560g víz0 kcal
-
7 kcal
-
6g méz18 kcal
A főzővízhez
Összesen
3905
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 795.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 951.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
651
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.8 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4771.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 359 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 2609 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 827 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 5709.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 711 micro
Összesen
3905
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A bagelhez
- Keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót, amíg jól összekeveredik. Borítsuk ki a sodródeszkára, csináljunk a közepébe egy kis mélyedést. Oldjuk fel az élesztőt és a maláta szirupot (maláta port vagy mézet) a vízben, és öntsük a mélyedésbe. Jól dolgozzuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat, és gyúrjuk legalább 5 percig, amíg a tészta sima lesz. Dolgozzuk bele a mazsolát.
- Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre (kb. 130 g), és formáljuk minden egyes darabot kerek labda formára. Fontos, hogy minden bagel azonos méretű legyen, így egyenletesen sülnek meg.
- Sodorjuk/lapítsuk ki a tésztákat, és tekerjük fel. Az egyik végét nyomjuk össze. A másikat pedig hagyjuk nyitottan. Ebbe tegyük bele az összenyomott felét, és dolgozzuk össze karika formába. (Úgy is készíthetjük, hogy egy picit lelapítjuk a tésztákat és az ujjunkkal lyukat nyomunk a kozepébe.)
- Terítsünk le törlőruhával egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és erre rakjuk a bageleket úgy, hogy legyen köztük hely, mert még ennek kelnie kel. Takarjuk le fóliával, és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.
- Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Vegyük ki a bageleket a hűtőszekrényből.
- Tegyük fel a vizet a maláta sziruppal, mézzel vagy maláta porral forrni. Amikor már forr, tegyük bele a bageleket (edény nagyságától függően 3-4 db-ot). Amikor feljönnek a víz tetejére, szedjük ki egy törlőruhára vagy papírtörlőre, hogy elszívja a felesleges vizet.
- Rakjuk egy tepsibe, és süssük 200-250°C-on, amíg aranybarna lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6730
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.
Ajánló
Vajjal, lekvárral vagy akár még nutellával is kínálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Egyik ismerősömnél ettem ezt a bagelt reggelire tea, kávé mellé kínálták. Nagyon ízlett, kerestem rá receptet, és a hétvégén elkészítettem. Igaz, korán keltem, hogy a családnak reggelire friss bagel legyen, de mindenkinek ízlett .Így megérte felkelni egy kicsivel korábban.