r
Nosalty Logó

Fahéjas-mazsolás bagel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Fahéjas-mazsolás bagel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bagelhez

A főzővízhez

651
Kalória
19g
Fehérje
137.8g
Szénhidrátok
2.6g
Zsír
951.5g
Víz
-
Koleszterin
4.8g
Rost
25.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A bagelhez

A főzővízhez

Összesen 651 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A bagelhez

A főzővízhez

Összesen 3905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A bagelhez

A főzővízhez

Összesen 59 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    951.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 651 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4771.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    2609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    5709.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 3905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

A bagelhez

  1. Keverjük össze a lisztet, a fahéjat és a sót, amíg jól összekeveredik. Borítsuk ki a sodródeszkára, csináljunk a közepébe egy kis mélyedést. Oldjuk fel az élesztőt és a maláta szirupot (maláta port vagy mézet) a vízben, és öntsük a mélyedésbe. Jól dolgozzuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat, és gyúrjuk legalább 5 percig, amíg a tészta sima lesz. Dolgozzuk bele a mazsolát.
  2. Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre (kb. 130 g), és formáljuk minden egyes darabot kerek labda formára. Fontos, hogy minden bagel azonos méretű legyen, így egyenletesen sülnek meg.
  3. Sodorjuk/lapítsuk ki a tésztákat, és tekerjük fel. Az egyik végét nyomjuk össze. A másikat pedig hagyjuk nyitottan. Ebbe tegyük bele az összenyomott felét, és dolgozzuk össze karika formába. (Úgy is készíthetjük, hogy egy picit lelapítjuk a tésztákat és az ujjunkkal lyukat nyomunk a kozepébe.)
  4. Terítsünk le törlőruhával egy tepsit, szórjuk meg liszttel, és erre rakjuk a bageleket úgy, hogy legyen köztük hely, mert még ennek kelnie kel. Takarjuk le fóliával, és tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.
  5. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Vegyük ki a bageleket a hűtőszekrényből.
  6. Tegyük fel a vizet a maláta sziruppal, mézzel vagy maláta porral forrni. Amikor már forr, tegyük bele a bageleket (edény nagyságától függően 3-4 db-ot). Amikor feljönnek a víz tetejére, szedjük ki egy törlőruhára vagy papírtörlőre, hogy elszívja a felesleges vizet.
  7. Rakjuk egy tepsibe, és süssük 200-250°C-on, amíg aranybarna lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik ismerősömnél ettem ezt a bagelt reggelire tea, kávé mellé kínálták. Nagyon ízlett, kerestem rá receptet, és a hétvégén elkészítettem. Igaz, korán keltem, hogy a családnak reggelire friss bagel legyen, de mindenkinek ízlett .Így megérte felkelni egy kicsivel korábban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!