Fahéjas körtezselé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
614
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2456
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
103
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.2 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 379.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
614
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 767.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 640.6 g
-
Cukor 541 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1518.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 793 micro
Összesen
2456
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
2 kg körte
-
1 ek citromlé
-
350 g cukor
-
1 csomag zselésítő befőzőszer
-
2 kávéskanál fahéj
Elkészítés
- Először a körtéket jól megmossuk, és felszeleteljük. A körtékből egy gyümölcscentrifuga segítségével kb. 1 liter gyümölcslevet préselünk.
- Egy nagy edénybe töltjük a körtelét, a citromlét és a sűrítőanyagot. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat is.
- Amikor már elkezd főni, folyamatos keverés mellett a cukrot is hozzá adagoljuk.
- Ezt követően felforraljuk, és időnként megkeverjük.
- Mikor eléri a megfelelő sűrűséget, tiszta és száraz üvegekbe töltjük, a tetejét egy kis nátrium-benzoáttal szórjuk meg. Az üvegek tetejére jól rászorítjuk a tetőket, majd néhány másodpercre a feje tetejére fordítjuk, hogy megfelelő vákuumot képezzen.
- Ezután egy takaróval betakarjuk az üvegeket, és hagyjuk, hogy ott kihűljenek.
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 18202
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
La fée de cuisine
122 recept
Az udvarunkban különböző típusú körtefák sorakoznak, idén több üveg fahéjas körtezselét is készítettem belőlük. Az illata mennyei, bár számomra ez már az ősz előhírnöke :)