r
Nosalty Logó

Extra sajtos roppancs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra sajtos roppancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 1084 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 6499 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2650.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1084 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    227.5 g

Zsír

  • Összesen
    411.1 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15905.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    4236 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    7744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3909 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 6499 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 370 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Elkészítés

Roppancs hozzávalók

  1. A 60 dkg lisztet elkeverjük 1 ek sóval, 1 tk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a felkockázott 25 dkg vajat. Kezünkkel addig gyúrjuk, míg a vaj teljesen elmorzsálódik a lisztben.
  2. A morzsás lisztbe belekeverjük a 40 dkg reszelt sajtot, a 2 db tojást, 3 ek citromlevet és végül 5 ek tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát nem kell pihentetni, rögtön lehet nyújtani. Attól függően, ki hogyan szereti, ha igazán ropogósra szeretnénk, érdemes minél vékonyabbra nyújtani. Én kb. 3 mm vastagságúra szoktam, és úgy nagyon finom ropogós. Ezután a nyújtott tésztát ujjnyi vastagságúra vagdossuk.

Lekenéshez

  1. Kivajazunk egy tepsit. Minél nagyobb, annál jobb, de 3 körből tudjuk csak kisütni az összeset.
  2. Belehelyezzük szorosan egymás mellé a szeleteket, majd megkenjük őket vagy tojással vagy vajjal. A tojástól aranybarnább lesz, a vajtól pedig kicsit omlósabb.
  3. Rászórunk a sajtból a tetejére. Majd előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeverésen 15 percet sütjük. Ezután kivesszük, és falapáttal kipattintjuk őket. Egy jó nagy tálba tesszük, hogy mind beleférjen.
  4. Jó étvágyat kívánok! (Melegen a legjobb, de garantáltan elfogy, mielőtt kihűlne.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14057
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 28.

Ajánló

Ahhoz, hogy a képen látható módon a sajtos ropik kerítés szerűen egymásba kapaszkodjanak, minél több sajtot szórjunk a már levajazott, sütésre váró tészta szeletekre. Nagyjából 4 mm közönként helyezzünk őket egymás mellé, és a sajtot a lyukakból se sajnáljuk. Érdemes arra odafigyelni, hogy a tepsink ne legyen karcos, mivel az ép teflon rétegnek köszönhető, hogy a ropikat törésmentesen ki tudjuk pattintani. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné a sajtot, főleg, ha még ropog is, és jól is lakunk vele. Egyszer elkészítettem ezt a receptet fele ennyi hozzávalóból, de annyira finom, hogy kevésnek bizonyult, úgyhogy rögtön kétszeres adaggal készítem azóta.

Hozzávalók

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek