r
Nosalty Logó

Extra sajtos roppancs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra sajtos roppancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 1084 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 6499 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2650.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1084 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    227.5 g

Zsír

  • Összesen
    411.1 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15905.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    4236 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    7744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3909 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 6499 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 370 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Elkészítés

Roppancs hozzávalók

  1. A 60 dkg lisztet elkeverjük 1 ek sóval, 1 tk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a felkockázott 25 dkg vajat. Kezünkkel addig gyúrjuk, míg a vaj teljesen elmorzsálódik a lisztben.
  2. A morzsás lisztbe belekeverjük a 40 dkg reszelt sajtot, a 2 db tojást, 3 ek citromlevet és végül 5 ek tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát nem kell pihentetni, rögtön lehet nyújtani. Attól függően, ki hogyan szereti, ha igazán ropogósra szeretnénk, érdemes minél vékonyabbra nyújtani. Én kb. 3 mm vastagságúra szoktam, és úgy nagyon finom ropogós. Ezután a nyújtott tésztát ujjnyi vastagságúra vagdossuk.

Lekenéshez

  1. Kivajazunk egy tepsit. Minél nagyobb, annál jobb, de 3 körből tudjuk csak kisütni az összeset.
  2. Belehelyezzük szorosan egymás mellé a szeleteket, majd megkenjük őket vagy tojással vagy vajjal. A tojástól aranybarnább lesz, a vajtól pedig kicsit omlósabb.
  3. Rászórunk a sajtból a tetejére. Majd előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeverésen 15 percet sütjük. Ezután kivesszük, és falapáttal kipattintjuk őket. Egy jó nagy tálba tesszük, hogy mind beleférjen.
  4. Jó étvágyat kívánok! (Melegen a legjobb, de garantáltan elfogy, mielőtt kihűlne.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14065
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 28.

Ajánló

Ahhoz, hogy a képen látható módon a sajtos ropik kerítés szerűen egymásba kapaszkodjanak, minél több sajtot szórjunk a már levajazott, sütésre váró tészta szeletekre. Nagyjából 4 mm közönként helyezzünk őket egymás mellé, és a sajtot a lyukakból se sajnáljuk. Érdemes arra odafigyelni, hogy a tepsink ne legyen karcos, mivel az ép teflon rétegnek köszönhető, hogy a ropikat törésmentesen ki tudjuk pattintani. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné a sajtot, főleg, ha még ropog is, és jól is lakunk vele. Egyszer elkészítettem ezt a receptet fele ennyi hozzávalóból, de annyira finom, hogy kevésnek bizonyult, úgyhogy rögtön kétszeres adaggal készítem azóta.

Hozzávalók

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...