Extra sajtos rakott krumpli virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
E-Zsolesz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
90g főtt tojás140 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g lapkasajt89 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
1176
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
600g virsli1614 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g lapkasajt357 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
4702
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
36.9g burgonya21 kcal
-
13.3g főtt tojás21 kcal
-
22.1g virsli60 kcal
-
16.6g tejföl33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.7g lapkasajt13 kcal
-
7.4g sajt26 kcal
Összesen
174
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 88.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4106.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1089 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 918 mg
-
Nátrium 1892 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 420.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
1176
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.1 g
Zsír
-
Összesen 353 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 2339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16424.5 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 341 mg
-
Kálcium 4358 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 3671 mg
-
Nátrium 7568 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1682.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2441 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 375 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 1281 mg
-
Retinol - A vitamin: 2419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1356 micro
Összesen
4702
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
1000 g burgonya
-
6 db főtt tojás
-
450 g tejföl
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplik és a tojások tisztítási előkészítését követően első lépésként a krumplikat egy fazékban bőven felöntjük vízzel, megsózzuk, és forráson túl puhára főzzük. Emellett a tojásokat szintén feltesszük főni, és a forrástól számítva 8 perc elteltével hideg vízzel azonnal lehűtjük, illetve egy nagy fazékba is kerülhetnek a krumplikkal.
- A kihűlt kemény tojásokat megpucoljuk és felkarikázzuk. Következő lépésként a virsliket is karikázzuk.
- Mindezt követően előveszünk egy tepsit vagy tűzálló tálat, kivajazzuk, és hozzávalóinkat elkezdjük rétegezve felhelyezni. Aljára karikázzuk a krumpli felét, melyet nagyjából egymásra rétegezve a virslik és a tojások követik. Nálam extra-sajtos variáció által ezt követte lapka-sajt. Eredeti tervem szerint vékonyabb szeleteket vagdostam volna végig, de végül az összes sajtlapból kis darabkákat gyúrtam össze az előző rétegezéssel egybeolvadva. Megfelelő lehet a cheddar és az ementáli ízesítésű is. A rétegezést megkenjük tejföllel, melyet ételízesítővel is bőven megspékeltem. (Erős ízű kolbász helyett.) Lapka helyett bátran felcserélhető reszelt sajttal a rétegezés is, akkor azonban fel kell cserélni a sorrendet a tejfölözéssel és a tejföl tetejére kell kerülnie. Amennyiben több személy számára készítenénk el, akkor nyílván több hozzávalóban és még egy rétegezésben kell gondolkodni. A tetejére maradék krumpliból alkotunk egy sort, ezt újra meglocsoljuk tejföllel, s végül reszelt sajttal megszórjuk. A reszelt sajt ízlés szerint lehet pl. trappista vagy ementáli. Saját ötletem alapján azt tanácsolom, hogy a rétegezett sajt és a felül megsülő sajt különbözzön egymástól. Ez ad az egésznek még pikánsabb ízvilágot. :-)
- A sütőben addig sütjük, amíg a felülre reszelt sajt aranybarnára pirul, és közben középről összeolvadva rotyog felfelé a sajt. Végezetül még pluszban ráadás tejföllel és zöldséggel is tálalható. Házi magyaros rakott krumplit szoktak együtt sütni és díszíteni szalonnával, akár ez a variáció is bővíthető bármivel még tovább. :-)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3686
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
E-Zsolesz
2 recept