r
Nosalty Logó

Extra sajtos rakott krumpli virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
E-Zsolesz
Extra sajtos rakott krumpli virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4702 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.1 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16424.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    4358 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    3671 mg
  • Nátrium
    7568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2441 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 4702 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplik és a tojások tisztítási előkészítését követően első lépésként a krumplikat egy fazékban bőven felöntjük vízzel, megsózzuk, és forráson túl puhára főzzük. Emellett a tojásokat szintén feltesszük főni, és a forrástól számítva 8 perc elteltével hideg vízzel azonnal lehűtjük, illetve egy nagy fazékba is kerülhetnek a krumplikkal.
  2. A kihűlt kemény tojásokat megpucoljuk és felkarikázzuk. Következő lépésként a virsliket is karikázzuk.
  3. Mindezt követően előveszünk egy tepsit vagy tűzálló tálat, kivajazzuk, és hozzávalóinkat elkezdjük rétegezve felhelyezni. Aljára karikázzuk a krumpli felét, melyet nagyjából egymásra rétegezve a virslik és a tojások követik. Nálam extra-sajtos variáció által ezt követte lapka-sajt. Eredeti tervem szerint vékonyabb szeleteket vagdostam volna végig, de végül az összes sajtlapból kis darabkákat gyúrtam össze az előző rétegezéssel egybeolvadva. Megfelelő lehet a cheddar és az ementáli ízesítésű is. A rétegezést megkenjük tejföllel, melyet ételízesítővel is bőven megspékeltem. (Erős ízű kolbász helyett.) Lapka helyett bátran felcserélhető reszelt sajttal a rétegezés is, akkor azonban fel kell cserélni a sorrendet a tejfölözéssel és a tejföl tetejére kell kerülnie. Amennyiben több személy számára készítenénk el, akkor nyílván több hozzávalóban és még egy rétegezésben kell gondolkodni. A tetejére maradék krumpliból alkotunk egy sort, ezt újra meglocsoljuk tejföllel, s végül reszelt sajttal megszórjuk. A reszelt sajt ízlés szerint lehet pl. trappista vagy ementáli. Saját ötletem alapján azt tanácsolom, hogy a rétegezett sajt és a felül megsülő sajt különbözzön egymástól. Ez ad az egésznek még pikánsabb ízvilágot. :-)
  4. A sütőben addig sütjük, amíg a felülre reszelt sajt aranybarnára pirul, és közben középről összeolvadva rotyog felfelé a sajt. Végezetül még pluszban ráadás tejföllel és zöldséggel is tálalható. Házi magyaros rakott krumplit szoktak együtt sütni és díszíteni szalonnával, akár ez a variáció is bővíthető bármivel még tovább. :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3686
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
E-Zsolesz 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...