r
Nosalty Logó

Erdélyi rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Erdélyi rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3816 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2300.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    1251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3912 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4526 micro
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat meghámozzuk és felkockázzuk, almaecettel savanyított, sós vízben 5 percig főzzük.
  2. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul (kb. 15 perc).
  3. A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre dinszteljük (5-10 perc).
  4. A tojásokat villával felverjük, jól megsózzuk, megborsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elkeverjük a darával.
  5. A hozzávalókat egy nagy edényben összeforgatjuk, margarinnal kikent hőálló tálba öntjük.
  6. Fél centi vastag karikákra szeljük a paradicsomot, ezekkel a szeletekkel fedjük be a rakottast.
  7. Először lefedve, majd a fedőt levéve kb. 1 órán keresztül nagy, majd kisebb lángon sütjük, míg az oldala szépen megbarnul, megfeketedik, a paradicsomok teljesen megpuhulnak.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 921
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 156411
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 07.

Ajánló

A három evőkanál almaecet helyett 1 citrom levét is használhatjuk savanyítani! Csirke helyett pulyka is tökéletes, sőt, az eredeti recept szerint disznóhússal készül, csak mi a szárnyasokat preferáljuk. Könnyű fehérbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Erdélyi recept, édesanyám kapta a pótnagymamámtól, én most először próbáltam ki. Remek nyári vendégváró, könnyű, mégis laktató és nagyon finom. A tojást jó frissen, sütés előtt ráönteni, de a többi alkotórész előre elkészíthető! Másnap, hidegen is finom.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...