r
Nosalty Logó

Epres túrós piskóta "anyu" módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epres túrós piskóta "anyu" módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

8 tojásos piskóta

Túrós-pudingos krém

446
Kalória
14.8g
Fehérje
25.6g
Szénhidrátok
31.3g
Zsír
53.2g
Víz
180g
Koleszterin
749.6mg
Rost
9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír

8 tojásos piskóta

Túrós-pudingos krém

Összesen 446 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír

8 tojásos piskóta

Túrós-pudingos krém

Összesen 3561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír

8 tojásos piskóta

Túrós-pudingos krém

Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 446 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3876.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 3561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

8 tojásos piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét felverjük kemény habbá egy csipetnyi sóval.
  2. A felvert fehérjébe belekeverjük a 4 evőkanál cukrot és édesítőt, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a már felvert 8 tojássárgáját is, és összekeverjük az egészet.
  3. Legvégül beletesszük kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert 8 evőkanál lisztet a tojásos masszába, és eldolgozzuk.
  4. Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, berakjuk az előmelegített sütőbe. Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá!

Túrós-pudingos krém

  1. A margarint kikeverjük 4 evőkanál porcukorral és 4 evőkanál folyékony édesítővel. Főzünk negyed liter tejjel egy sűrű vanília pudingot (ha van, jobb az epres puding).
  2. Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukorral kikevert margarinhoz és hozzátesszük a túrót is. Végül egy maréknyi epret feldarabolva szintén hozzákeverünk az egyveleghez. Ha lazának találjuk a krémet, lehet hozzákeverni egy kis zselatin fix-et.
  3. Hűtőben egy kicsit lehűtjük a krémet. Amint a piskóta kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük. A süti tetejére is kenünk egy kicsit a krémből és fél eperrel díszítjük a kockákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×24×6

Anyukám küldött egy fényképet erről a sütiről, hogy éppen ezt eszik. Mondtam neki, hogy azonnal kérem a receptet és íme, így született meg a süti :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!