r
Nosalty Logó

Epres-túrós habroló

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
esztersilver
Epres-túrós habroló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5048.8 g
  • Cink
    1300 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott leveles tésztát kiengedjük, és 24 hosszú csíkra vágjuk.
  2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A formákat kivajazzuk, majd a csíkokat rátekerjük, a leveles tészták kicsit fedjék egymást, mert különben szétjönnek.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, nálam kb. 15-18 perc volt. Még melegében lehúzzuk a formáról.
  4. Az epret megmossuk, zöldjét leszedjük, és botmixerrel és 4 evőkanál porcukorral pürésítjük. Lábosban felforraljuk, majd a keményítővel elkevert vízzel besűrítjük. Kihűtjük.
  5. A túrót szitán áttörjük, az eperhez adjuk, majd belekeverjük a maradék porcukrot és a habfixálót, alaposan kikeverjük.
  6. Habzsákba töltjük a krémet, és a kihűlt rolókat megtöltjük vele. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5293
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Megláttam, megszerettem. Egy blogon találtam a receptre, igaz, ott málnával készült, de eperrel is tökéletes, főleg, hogy már friss magyar eperből készült. Elsőre sajnos nem sikerült a tésztám, előre nyújtott volt, és akárhogy forgattam a csöveket, mindig lecsavarodott róla. A fagyasztóban volt még egy másik fajta (szeletekben van), azzal gyönyörűen sikerültek a rolóim.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...