Epres-rebarbarás zselécukor
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
458
kcal
- 1% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1833
kcal
- 1% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.1 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
458
kcal
- 1% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468.5 g
-
Cukor 456 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 329.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
1833
kcal
- 1% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarát megpucoljuk (lehúzzuk a külső “héját”), és felkockázzuk, az epreket megmossuk, ha szükséges feldaraboljuk, és az egészet pürésítjük.
- A püréhez hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és a citrom levét, és nagy lángon elkezdjük forralni. Ha már forr, további 2-3 percig főzzük.
- Sütőpapírral kibélelünk egy hőálló tálat/tepsit, és beleöntjük a zselét.
- Megvárjuk, míg kihűl, és teljesen megdermed.
- Ekkor a papírral együtt kiemeljük egy vágódeszkára, és éles késsel felkockázzuk (én kiszúróval is csináltam párat, de rájöttem, hogy így egy csomó pocsékba megy, ami kimarad, ezért maradtam a kockázásnál).
- Ezután a kockákat cukorba forgatjuk (ezt érdemes csak közvetlen fogyasztás előtt, mert ráolvad, és így az egész ragacsossá és túl lággyá válik).
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5473
- Feltöltés dátuma: 2012. június 28.
Ajánló
Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető. További képek az elkészítésről a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Emlékszik még valaki (rajtam kívül, aki édességfüggő) azokra a kis félgömb alakú zselécukrokra? Na azokat (is) nagyon szerettem, de már egy ideje sehol se találkoztam ilyen cukorkával. Ez a zselécukor egyből azt juttatta eszembe, mikor megláttam, így nem is volt kérdés, hogy muszáj megcsinálnom.