r
Nosalty Logó

Epres pavlova Wendy-től

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Epres pavlova Wendy-től
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2282 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    125.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 2282 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót a kezünk ügyébe helyezünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses).
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire előzőleg egy kb. 25 cm átmérőjű kört rajzoltunk (rajzos felével lefelé a sütőlapra helyezzük).
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük elektromos habverővel felverni, amikor már jó habos, a cukrot fokozatosan kezdjük adagolni hozzá, de a keveréssel nem szabad leállni.
  4. A folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az 1 cs vaníliás cukrot (a másik a tejszínhabba kell) és az ecetet.
  5. Továbbra is szüntelenül verjük, amíg olyan kemény lesz, hogy ha késsel belevágunk, a vágás nyoma megmarad.
  6. A hab állagát ellenőrizzük, elvileg az a jó, ha két ujjunk között simítva a habban a cukorszemcséket már nem érezzük.
  7. Ha kész a hab, akkor az előkészített sütőpapírra halmozzuk úgy, hogy a közepén legyen egy mélyedés, körben pedig egy kicsit fel legyen magasítva.
  8. A sütő hőfokát lecsavarjuk 110 fokra (légkeveréses).
  9. Betesszük a süteményt, és 1,5 órán át szárítjuk. Ha ez az idő letelt, akkor még a kikapcsolt sütőben hagyva, a sütő ajtaját kicsit kinyitva még 1-2 órán át szárítjuk.
  10. Ezalatt a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük.
  11. A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk. (Konyharuhával vagy papírtörlővel meglapogatjuk, hogy ne legyen vizes.)
  12. Ezt követően a habalapot a tortatálra helyezzük (ha egy kicsit repedezett, nem baj), és a közepébe halmozzuk a tejszínhabot. Rátesszük az epret, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5376
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthető. Célszerű hamar elfogyasztani, mert a hab átáztatja a habcsókot, és nem lesz ropogós. Hátránya, hogy sokáig kell a habalapot szárítani. Én ezt lerövidítettem, így a habcsóktorta közepe nekem lágy lett, de így is elfogyott 10 perc alatt.:-) A habcsókalapot állítólag le lehet fagyasztani, én még nem próbáltam, de az lényegesen lerövidíti az elkészítési időt, mondjuk ha vendégeknek szánjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok receptet átböngésztem, mire létrejött ez a habcsóktorta. Az alapot Lajos Mari receptje szolgáltatta, de alaposan módosítva lett. Nagyon érdekes a torta története is, állítólag egy ausztrál vagy új-zélandi szakács készítette az 1920-as években oda látogató híres balerina, Anna Pavlova (http://www.biography.com/people/anna-pavlova-9435343) tiszteletére. Az angolszászok körében máig kedvelt ez az édesség, sőt a habalapot állítólag készen is lehet vásárolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...