Epres mascarponekrém Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
63g mascarpone253 kcal
-
125g eper38 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g mascarpone1010 kcal
-
500g eper150 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
Összesen
1336
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
31.4g mascarpone127 kcal
-
62.8g eper19 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
Összesen
168
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 427.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
1336
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
250 g mascarpone
-
500 g eper
-
4 ek cukor
-
3 db lapzselatin
Elkészítés
- Az epret megmossuk, tisztítjuk, durvára vágjuk. Az eper 1/3-át pürésítjük. Ízlés szerint 1-2 ek cukorral ízesítjük.
- A maradék epret a mascarponéval együtt pürésítjük. Ízlés szerint 2-3 ek cukorral ízesítjük.
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és felolvasztjuk. Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyit az epres-mascarponéból, majd a maradék krémhez keverjük a zselatint.
- A krémet a pürésített eperrel poharakba rétegezzük, kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 24337
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A kocsonyásodó krémhez keverhetünk 200 g tejszínt kemény habbá verve.