Eperlekváros piskótatekercs tgabi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
Összesen
266
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
120g finomliszt437 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
Összesen
1600
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
17.8g finomliszt65 kcal
-
17.8g cukor69 kcal
-
48.8g tojás61 kcal
-
0.9g narancshéj1 kcal
-
14.8g eperlekvár41 kcal
Összesen
237
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
266
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1596.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 270.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
1600
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
237
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
120 g finomliszt
-
120 g cukor
-
6 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
100 g eperlekvár
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd felverjük egy kicsit.
- A cukros tojássárgáját apránként hozzáadjuk a fehérjéhez. Elkeverjük benne, de vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját.
- Hozzáadjuk a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 210 °C 10-12 percig süssük.
- Mikor elkészült, még melegen vegyük le róla a sütőpapírt. A sütőpapírt tegyük egy konyharuhára, a sütőpappírra tegyük rá a piskótát, majd melegen csavarjuk fel. Pár perccel később csavarjuk ki, és kenjük rá a lekvárt, és csavarjuk vissza. Tetejét porcukorral szórjuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 19109
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom.