r
Nosalty Logó

Eperhab friss gyümölcsökkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
RAW
Eperhab friss gyümölcsökkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

542
Kalória
13.9g
Fehérje
60.3g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
198.8g
Víz
-
Koleszterin
7g
Rost
28.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 1624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    596.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

Az eperhabhoz

  1. Vízben 4 óráig áztassuk a kesudiót.
  2. Mossuk meg az epret és az erdei gyümölcsöket. Nagyon fontos, hogy ne legyenek nedvesek, ittasuk le róluk a vizet.
  3. Tegyük a kesudiót, 1/4 kg felaprított epret és az édesítőt, nagyon pici csipet sót és a vaníliáta turmixgépbe, és pépesítjük.
  4. A végén a kókuszolajat is beleöntjük, és gyorsan hozzávegyítjük. Ne feledjük, ha sokáig turmixoljuk, akkor a zsírok kicsapódnak, és nem lesz sima,krémes.
  5. Tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára. Így a hab jól megköt különféle habfixálók nélkül.
  6. Szeleteljük a banánt és az epret.
  7. Rétegesen tálba vagy pohárba tesszük a gyümölcsöket és a habot. Hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ez a második habos krém volt tegnap, amit elkészítettem, ugyanis az első nem állt ilyen szépen össze, mivel a gyerekek nem tudták kivárni. Később csináltam egy másikat, nem árultam el senkinek.:) Így szépen összeállt, és a kép is használható lett. A gyerekek nagy örömére!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!