r
Nosalty Logó

Eperhab friss gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Eperhab friss gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 1624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

Az eperhabhoz

  1. Vízben 4 óráig áztassuk a kesudiót.
  2. Mossuk meg az epret és az erdei gyümölcsöket. Nagyon fontos, hogy ne legyenek nedvesek, ittasuk le róluk a vizet.
  3. Tegyük a kesudiót, 1/4 kg felaprított epret és az édesítőt, nagyon pici csipet sót és a vaníliáta turmixgépbe, és pépesítjük.
  4. A végén a kókuszolajat is beleöntjük, és gyorsan hozzávegyítjük. Ne feledjük, ha sokáig turmixoljuk, akkor a zsírok kicsapódnak, és nem lesz sima,krémes.
  5. Tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára. Így a hab jól megköt különféle habfixálók nélkül.
  6. Szeleteljük a banánt és az epret.
  7. Rétegesen tálba vagy pohárba tesszük a gyümölcsöket és a habot. Hidegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14740
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Ajánló

Igazából mindenkinek szeretném ajánlani, mivel nagyon finom és egészséges. Tejérzékenyeknek, vega étkezéshez, ínyenceknek. A kesudió nagyon finom eperhabként elkészítve.

Receptkategóriák

Ez a második habos krém volt tegnap, amit elkészítettem, ugyanis az első nem állt ilyen szépen össze, mivel a gyerekek nem tudták kivárni. Később csináltam egy másikat, nem árultam el senkinek.:) Így szépen összeállt, és a kép is használható lett. A gyerekek nagy örömére!

Hozzávalók

Az eperhabhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...