adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1250
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4994
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.3 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 643.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 416 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
1250
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2268.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 678 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1265.3 g
-
Cukor 1184 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 2575.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1664 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 679 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
4994
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 55.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az epreket megmossuk, kicsumázzuk.
- Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. /Legjobb fényes edényben készíteni./
- Feltesszük főni, és közben óvatosan megkevergetjük, hogy az eprek ne törjenek össze.
- Belereszeljük a citrom héjat, és belecsepegtetjük a citrom levet. /Negyed citom leveét és héját./
- Ha felforr, 5 percig tovább forraljuk.
- Frissen mosott, kiforrázott befőttes üvegekbe töltjük.
- Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük. Jól betakarjuk, hogy minél lassabban hűljön ki.
- 2-3 nap múlva mehet a kamrába.
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 71049
- Feltöltés dátuma: 2010. június 18.
Ajánló
Ha valaki nem szereti, mert magos az eper, akkor gyümölcscentrifuázza ki, és a különválasztott gyümölcspépet főzze be dzsemnek. Úgy is nagyon finom lesz, csak nem lesznek benne eperszemek. Az íze és az illata azonban tökéletesen a nyarat idézi.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem, ha az éléskamrámban minden megtalálható. Most épp eperszezon van, ezért készült az eperdzsem, amit majd reggelire, és palacsintába fogunk elhasználni.