Eperbefőtt ngbriell konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
143
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
717
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 178.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
143
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.4 g
-
Cukor 147 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 892.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 568 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
717
kcal
- 0% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
63
kcal
Elkészítés
- Az üvegeket elmossuk, sterilizáljuk. (Törölgetni tilos!)
- Az epret megmossuk, átválogatjuk, kicsumázzuk. Csak és kizárólag érett, hibátlan darabok kerülhetnek bele, egyetlen rohadásnak indult eper tönkreteheti a többit! A közepes méretűeket ketté, a nagyobbakat 4 felé vágjuk.
- A cukorból 3-4 evőkanállal kiveszünk, és összekeverjük vele a pektint.
- Az epret és a többi cukrot feltesszük főni, még a forrás előtt hozzáadjuk, és óvatosan elkeverjük benne a cukros pektint is.
- Ha az eper levet eresztett annyira, hogy a leve már ellepi, levesszük a tűzről, és még forrón a steril üvegbe töltjük. Kihűlve fog megszilárdulni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1545
- Feltöltés dátuma: 2015. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A lekvárok már a spájzban sorakoztak, de még mindig volt egy adag eper, amit nagyobb darabokban szerettem volna tartósítani télire. A bioboltos eladó ajánlotta a PEKTIN nevű, természetes tartósítószert, amivel nagyobb gyümölcsdarabokat is bátran el lehet tenni. Így készült el az eperbefőtt.