Egytálétel hajdinából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
483
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
965
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
27.7g hajdina95 kcal
-
55.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.5g hegyes erős paprika2 kcal
-
9.4g bacon37 kcal
Összesen
134
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 245.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
483
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1942.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 482 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 491.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
965
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
1 bögre hajdina
-
4 dl víz
-
só ízlés szerint
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
4 szelet bacon
Elkészítés
- Egy bögre hajdinát megmosunk, és kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük.
- A bacont csíkokra vágjuk, és megsütjük egy serpenyőben.
- A megfőtt hajdinára tesszük a kisült bacont, és rákarikázunk egy csípős zöldpaprikát, vagy bármilyen paprikafélét, vagy akár paradicsom szeleteket.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 20385
- Feltöltés dátuma: 2015. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom az egészséges és könnyen-gyorsan elkészíthető ételeket. A hajdina amellett, hogy rengeteg B vitamint tartalmaz - majdnem az összeset -, magas a rosttartalma, még olcsó is. Rutintartalma miatt jó a magas vérnyomásra, mivel vérnyomáscsökkentő hatása van. Élelmi-rosttartalma miatt hasznos székrekedés ellen, és kiváló segítség a Candida-diétához. Ezen kívül még sok-sok jó tulajdonsággal bír, jó lenne, ha jobban elterjedne a használata. Sokan említik, hogy jellegzetes, kicsit keserű íze van, de ezt én nem vettem észre.