adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g barnarizs367 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
473
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g barnarizs367 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
473
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
34.2g barnarizs126 kcal
-
63g újhagyma12 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
162
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
473
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
473
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg barnarizs
-
2 db újhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Egy edénybe olívaolajat öntünk, és hozzáadjuk a megtisztított rizst. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük bőségesen vízzel, és sót vagy ételízesítőt adunk hozzá. Lassú tűzön a barna rizst 45 percig kell főzni. Akkor van kész, ha puha, és felszívta az összes vizet. Természetesen a különböző rizsfajtáknál más és más a főzési idő.
- Közben egy másik edénybe szintén olívaolajat öntünk, és megpároljuk benne a karikákra vágott újhagymát.
- Végül a párolt újhagymát a rizshez adjuk, majd megszórjuk petrezselyemzölddel.
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20910
- Feltöltés dátuma: 2011. május 11.
Ajánló
Köretként hús mellé kiváló, de önálló fogásként is helytáll.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sok hús után valami könnyed, tavaszias ételre vágytam. Eredetileg cukkinival készítettem volna, de mivel az elfogyott így maradt az újhagyma...