Egyszerű lazac
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
295
Kalória
32.4g
Fehérje
3.2g
Szénhidrátok
16.8g
Zsír
153.1g
Víz
84.1g
Koleszterin
945mg
Rost
4.2mg
Cukor
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
295
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1181
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 153.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
295
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.5 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3149.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 612.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 2610 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1181
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 317 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
142
kcal
Elkészítés
- A lazacot megtisztítjuk, a zsírját eltávolítjuk, majd négy egyenlő szeletre osztjuk.
- A kaporról eltávolítjuk a szárakat, felét szétoszlatjuk egy deszkán, majd megszórjuk sóval.
- A lazac rózsaszín részeit beleforgatjuk a kaporba, majd megsózzuk a bőrös oldalát is.
- Közepesre hevített serpenyőben, kevés olajon elkezdjük pirítani a lazac bőrös oldalát. Kb. 3-4 perc alatt lesz jó ropogós.
- Megfordítjuk, majd 3-4 percet pirítjuk a másik oldalát is. Ekkor hozzáadjuk a vajat, amiből kanalazunk a lazacszeletekre, így a hal teljesen átsül, mégis puha, szaftos marad.
- Tálaljuk zöldségpürével, párolt zöldségekkel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 8 perc
Ha eddig nem tudtad, hogy mi a tökéletes lazac elkészítésének titka, akkor most rátaláltál a megfelelő receptre!Egyik sarkalatos pontja a jó minőségű hal, ezért beszerzéskor mindenképp a vadlazaccal szemezzünk.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!