r
Nosalty Logó

Egyszerű lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 295 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3149.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    2610 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1181 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacot megtisztítjuk, a zsírját eltávolítjuk, majd négy egyenlő szeletre osztjuk.
  2. A kaporról eltávolítjuk a szárakat, felét szétoszlatjuk egy deszkán, majd megszórjuk sóval.
  3. A lazac rózsaszín részeit beleforgatjuk a kaporba, majd megsózzuk a bőrös oldalát is.
  4. Közepesre hevített serpenyőben, kevés olajon elkezdjük pirítani a lazac bőrös oldalát. Kb. 3-4 perc alatt lesz jó ropogós.
  5. Megfordítjuk, majd 3-4 percet pirítjuk a másik oldalát is. Ekkor hozzáadjuk a vajat, amiből kanalazunk a lazacszeletekre, így a hal teljesen átsül, mégis puha, szaftos marad.
  6. Tálaljuk zöldségpürével, párolt zöldségekkel.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 56
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű lazac
Kristyán Fanni 105 recept

Ha eddig nem tudtad, hogy mi a tökéletes lazac elkészítésének titka, akkor most rátaláltál a megfelelő receptre!Egyik sarkalatos pontja a jó minőségű hal, ezért beszerzéskor mindenképp a vadlazaccal szemezzünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...