r
Nosalty Logó

Egyszerű lazac

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
lazac
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

295
Kalória
32.4g
Fehérje
3.2g
Szénhidrátok
16.8g
Zsír
153.1g
Víz
84.1g
Koleszterin
945mg
Rost
4.2mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 295 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3149.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    612.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    2610 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1181 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    317 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A lazacot megtisztítjuk, a zsírját eltávolítjuk, majd négy egyenlő szeletre osztjuk.
  2. A kaporról eltávolítjuk a szárakat, felét szétoszlatjuk egy deszkán, majd megszórjuk sóval.
  3. A lazac rózsaszín részeit beleforgatjuk a kaporba, majd megsózzuk a bőrös oldalát is.
  4. Közepesre hevített serpenyőben, kevés olajon elkezdjük pirítani a lazac bőrös oldalát. Kb. 3-4 perc alatt lesz jó ropogós.
  5. Megfordítjuk, majd 3-4 percet pirítjuk a másik oldalát is. Ekkor hozzáadjuk a vajat, amiből kanalazunk a lazacszeletekre, így a hal teljesen átsül, mégis puha, szaftos marad.
  6. Tálaljuk zöldségpürével, párolt zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

Ha eddig nem tudtad, hogy mi a tökéletes lazac elkészítésének titka, akkor most rátaláltál a megfelelő receptre!Egyik sarkalatos pontja a jó minőségű hal, ezért beszerzéskor mindenképp a vadlazaccal szemezzünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!