Egyszerű lazac
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
295
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1181
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 153.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
295
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.5 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3149.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 612.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 2610 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1181
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 317 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
142
kcal
Elkészítés
- A lazacot megtisztítjuk, a zsírját eltávolítjuk, majd négy egyenlő szeletre osztjuk.
- A kaporról eltávolítjuk a szárakat, felét szétoszlatjuk egy deszkán, majd megszórjuk sóval.
- A lazac rózsaszín részeit beleforgatjuk a kaporba, majd megsózzuk a bőrös oldalát is.
- Közepesre hevített serpenyőben, kevés olajon elkezdjük pirítani a lazac bőrös oldalát. Kb. 3-4 perc alatt lesz jó ropogós.
- Megfordítjuk, majd 3-4 percet pirítjuk a másik oldalát is. Ekkor hozzáadjuk a vajat, amiből kanalazunk a lazacszeletekre, így a hal teljesen átsül, mégis puha, szaftos marad.
- Tálaljuk zöldségpürével, párolt zöldségekkel.
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 56
- Feltöltés dátuma: 2024. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
105 recept
Ha eddig nem tudtad, hogy mi a tökéletes lazac elkészítésének titka, akkor most rátaláltál a megfelelő receptre!Egyik sarkalatos pontja a jó minőségű hal, ezért beszerzéskor mindenképp a vadlazaccal szemezzünk.