r
Nosalty Logó

Egyszerű csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 1447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    374.9 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4973.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2496 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2350 micro
Összesen 5784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elöszőr kapcsoljuk be a sütőt, majd vastagon margarinozzunk és lisztezzünk ki egy formát (csak a forma alját és az oldalán 1 cm magasan kell kimargarinozni, hogy ne púposodjon fel a tésztánk), ez lehet kerek szivecske négyzet alakú, mindegy).
  2. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot, azzal is verjük, míg olyan kemény nem lesz, hogy megfordítva az edényt, nem esik ki belőle. Ezt célszerü kézimixerrel csinálni, így hamar kész leszünk.
  3. Ezután a tojássárgákat adjuk hozzá egyesével, és azzal verjük tovább, de ezzel már nem kell sokáig, nyugodtan keverhetjük a mixerrel ezt is. Végül jöhet a liszt.
  4. A liszt is kanalanként kerül a tésztába, de itt már lapos fejű, szögletes fakanállal keverjük bele, ne a mixerrel, és ezt bizony már óvatosan kell megtenni, egy irányba keverve. Ha ezzel kész vagyunk, beletesszük, (öntjük) a tepsibe, és berakjuk a sütőbe.
  5. A tejszínben kis lángon felolvasztjuk a csokoládét, majd a vajat, és ha teljesen kihűlt, kézi mixerrel habosra verjük.
  6. A piskótát 3 felé vágjuk, és a krémmel megtöltjük, hagyjunk a tetejére és az oldalára is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20080
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kisfiam 2. szülinapjára készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...