Eggs Benedict édes kaláccsal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norci79
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 44% Zsír
A holland szószhoz
-
40g tojássárgája129 kcal
-
125g margarin896 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1431
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 44% Zsír
A holland szószhoz
-
80g tojássárgája258 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2864
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 146 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 839 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1349.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 154.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1339 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 1271 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 798 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 925 micro
Összesen
1431
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 56 g
Zsír
-
Összesen 291.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 1678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2699.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 934 mg
-
Nátrium 1340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 309.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2677 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 355 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 1321 mg
-
Retinol - A vitamin: 2542 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1595 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1850 micro
Összesen
2864
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
407
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bacont megsütjük.
- A tojásokat buggyantott tojásként elkészítjük. (Ezek azért ilyen formásak, mert szilikon formában főttek meg.) Egy kisebb fazékban vizet forralunk, sóval és 1-2 kanál ecettel ízesítjük. A tojásokat egyenként beleütjük. (Nekem formásabb, ha először egy kávéscsészébe ütöm a tojást, és abból öntöm a vízbe.) Pár percig főzzük, hogy a fehérje szilárd legyen, és szűrőkanállal kiemeljük a vízből.
- A kalácsokat enyhén megpirítjuk.
- Ha ezekkel készen vagyunk, összerakjuk: két szelet kalácsot egymással szemben lefektetünk egy tányéron,rátesszük a bacon felét, arra két buggyantott tojást.
- A holland szószt gőz fölött készítjük, a tojássárgákat a citromlével, a vízzel, sóval, borssal elkeverjük, és addig főzzük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. Legyünk óvatosak, mert csomósodhat. Utána adjuk hozzá az elmorzsolt vajat, ha a vaj teljesen felolvadt, a mártás egynemű, akkor van készen.
- A tojásokat leöntjük holland szósszal, és már fogyasztható is.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4177
- Feltöltés dátuma: 2013. július 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Norci79
94 recept
Néhány hete kezdtem egy kávézóban dolgozni Londonban. Az egyik legnépszerűbb ételünk a full english breakfast mellett. Először furcsa volt, hogy az édes kalácsot eszik az angolok bacon-nel és tojással, de annyira népszerű, hogy "muszáj" volt megkóstolnom, és mondhatom, nagyon finom!:-)