r
Nosalty Logó

Eggs Benedict édes kaláccsal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Norci79
Eggs Benedict édes kaláccsal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A holland szószhoz

1431
Kalória
28g
Fehérje
3.3g
Szénhidrátok
146g
Zsír
154.8g
Víz
839g
Koleszterin
12mg
Rost
921mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 1431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 2864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 1431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2542 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1850 micro
Összesen 2864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

  1. A bacont megsütjük.
  2. A tojásokat buggyantott tojásként elkészítjük. (Ezek azért ilyen formásak, mert szilikon formában főttek meg.) Egy kisebb fazékban vizet forralunk, sóval és 1-2 kanál ecettel ízesítjük. A tojásokat egyenként beleütjük. (Nekem formásabb, ha először egy kávéscsészébe ütöm a tojást, és abból öntöm a vízbe.) Pár percig főzzük, hogy a fehérje szilárd legyen, és szűrőkanállal kiemeljük a vízből.
  3. A kalácsokat enyhén megpirítjuk.
  4. Ha ezekkel készen vagyunk, összerakjuk: két szelet kalácsot egymással szemben lefektetünk egy tányéron,rátesszük a bacon felét, arra két buggyantott tojást.
  5. A holland szószt gőz fölött készítjük, a tojássárgákat a citromlével, a vízzel, sóval, borssal elkeverjük, és addig főzzük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. Legyünk óvatosak, mert csomósodhat. Utána adjuk hozzá az elmorzsolt vajat, ha a vaj teljesen felolvadt, a mártás egynemű, akkor van készen.
  6. A tojásokat leöntjük holland szósszal, és már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Néhány hete kezdtem egy kávézóban dolgozni Londonban. Az egyik legnépszerűbb ételünk a full english breakfast mellett. Először furcsa volt, hogy az édes kalácsot eszik az angolok bacon-nel és tojással, de annyira népszerű, hogy "muszáj" volt megkóstolnom, és mondhatom, nagyon finom!:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!