r
Nosalty Logó

Eggs Benedict édes kaláccsal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Eggs Benedict édes kaláccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 1431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 2864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 1431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2542 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1850 micro
Összesen 2864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A holland szószhoz

Elkészítés

  1. A bacont megsütjük.
  2. A tojásokat buggyantott tojásként elkészítjük. (Ezek azért ilyen formásak, mert szilikon formában főttek meg.) Egy kisebb fazékban vizet forralunk, sóval és 1-2 kanál ecettel ízesítjük. A tojásokat egyenként beleütjük. (Nekem formásabb, ha először egy kávéscsészébe ütöm a tojást, és abból öntöm a vízbe.) Pár percig főzzük, hogy a fehérje szilárd legyen, és szűrőkanállal kiemeljük a vízből.
  3. A kalácsokat enyhén megpirítjuk.
  4. Ha ezekkel készen vagyunk, összerakjuk: két szelet kalácsot egymással szemben lefektetünk egy tányéron,rátesszük a bacon felét, arra két buggyantott tojást.
  5. A holland szószt gőz fölött készítjük, a tojássárgákat a citromlével, a vízzel, sóval, borssal elkeverjük, és addig főzzük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. Legyünk óvatosak, mert csomósodhat. Utána adjuk hozzá az elmorzsolt vajat, ha a vaj teljesen felolvadt, a mártás egynemű, akkor van készen.
  6. A tojásokat leöntjük holland szósszal, és már fogyasztható is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4177
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Néhány hete kezdtem egy kávézóban dolgozni Londonban. Az egyik legnépszerűbb ételünk a full english breakfast mellett. Először furcsa volt, hogy az édes kalácsot eszik az angolok bacon-nel és tojással, de annyira népszerű, hogy "muszáj" volt megkóstolnom, és mondhatom, nagyon finom!:-)

Hozzávalók

A holland szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...