r
Nosalty Logó

Édes őszi kekszek glutén- és laktózmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Picipiros
Édes őszi kekszek glutén- és laktózmentesen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Cukorhab

1060
Kalória
5.4g
Fehérje
209.1g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
30.9g
Víz
-
Koleszterin
4.2g
Rost
158.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Cukorhab

Összesen 1060 kcal
  • 2% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Cukorhab

Összesen 4235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Cukorhab

Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1060 kcal
  • 2% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    1328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.3 g
  • Cukor
    633 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint és addig gyúrjuk, amíg formázható tésztát nem kapunk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket. (2 tálcával jön ki belőle)
  3. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Cukorhab

  1. Amíg sül a keksz, elkészítjük a habot. A porcukrot és a borkősavat elkeverjük, hozzáadjuk a tojások fehérjét és spatulával picit átforgatjuk. Ezután elektromos habverővel kb. 2-3 perc alatt keményre verjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá aromát, vagy ételszínezéket is, de utána adjunk hozzá kis porcukrot is, hogy ne legyen folyós a hab.
  2. A kihűlt kekszeket habzsákba töltjük és változatos végű csövekkel virágokat formázunk a tetejére.
  3. Fogyasztás előtt egy éjszakán át, száraz helyen hagyjuk teljesen megszilárdulni.
  4. TIPP: A hab esetén ha lágyabb, máz állagot szeretnénk, pici vizet adjunk hozzá. Ha sűrűbb, tömöttebb habot szeretnénk, pici porcukrot adjunk még hozzá. Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig a habot, mert légbuborékos lesz! Illetve a habhoz ízlés szerint használhatunk aromát vagy ételfestéket is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Omlós gesztenyés kifli

Nem akármilyen hókiflibe botlott itt a kedves olvasó: narancsos-gesztenyés krémmel töltöttem meg az omlós, vajas tésztát, a sütemények megformázásához pedig egy lenyűgöző olasz ...

Lakos Benedek

Diós hókifli egyszerűen

Egy igazi klasszikus sütemény, amit nem csak karácsonykor érdemes sütni. Kevés hozzávaló, mégis ízletes végeredmény. A tésztája pedig szuper finom, a titok pedig a jó minőségű vaj. ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!