r
Nosalty Logó

Dubaji csoki

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hankusz Sára
Dubaji csoki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 2904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 968 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1961.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 567 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét olvasszuk fel egy kevés vajjal, majd egy tetszőleges formába (mi egy hosszúkás sütőformát használtunk) helyezzünk folpackot vagy sütőpapírt és öntsük bele az alsó réteg csokoládét. Egy kanál segítségével kenjük picit a szélére is, ezzel egy peremet képezve a tölteléknek.
  2. Tegyük a hűtőbe, és amíg dermed készítsük el a tölteléket.
  3. Az üvegtésztát vágjuk kis darabokra(ha túl kemény ollóval is felvághatjuk) és pirítsuk meg egy kis vajon. Ez akár 10 percet is igénybe vehet.
  4. Ha kihűlt, keverjük össze a pisztáciakrémmel, a tahinivel és egy csipet sóval.
  5. Vegyük ki a csokit, kanalazzuk rá a tésztás krémet, simítsuk egyenesre a tetejét és mehet vissza a hűtőbe.
  6. Ha ez is megdermedt, jöhet rá a maradék étcsokoládé. Tegyük kicsit a hűtőbe, majd ha a teteje már nem folyik, akkor díszíthetjük az olvasztott fehér csokival és az apróra vágott pisztáciával.
  7. Adjunk neki még a hűtőben egy kevés időt, majd ha a teteje is teljesen kemény, akkor fogyaszthatjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 49
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 37
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 21.

Ajánló

Az eredeti tészta helyett üvegtésztával dolgoztunk. Ebből az adagból egy jó nagy tábla csoki lesz, ami igen tömény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dubaji csoki
Hankusz Sára 165 recept

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...