r
Nosalty Logó

Dödölle 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Eötvös Csaba
Dödölle 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

882
Kalória
18.4g
Fehérje
134.1g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
234.5g
Víz
47.3g
Koleszterin
8g
Rost
5.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    938 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 3533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát felkockázzuk, és annyi vízben, ami éppencsak ellepi, feltesszük főni enyhén sós vízbe. Fontos, hogy ne legyen sok a víz!
  2. Amíg a burgonya fő, felkockázzuk a hagymát, és bő olajban megpirítjuk. Ha már majdnem kész, adhatunk hozzá egy kevés pirospaprikát. Ha kész, félrevehetjük a tűzről.
  3. A megfőtt burgonyáról a víz felét leöntjük, majd összetörjük.
  4. Az összetört burgonyát annyi liszttel összedolgozzuk, hogy pont olyan keménységű legyen, hogy ha egy kanálnyit kiveszünk belőle, akkor ne folyjon szét.
  5. Innentől 3 befejezési mód lehetséges:
  6. A hagymás olajba belemártunk egy kanalat, és egy kis darabot kiszaggatunk a burgonyás masszából, ezt egy tálba rakjuk, majd addig ismételjük a szaggatást, amíg el nem fogy a massza. A végén a maradék hagymás zsiradékkal meglocsoljuk.
  7. Az eleje ugyanaz, mint az előzőé, kivéve azt, hogy itt tűzálló tálba rakjuk, és soronként locsoljuk meg a hagymás zsiradékkal. Ezután sütőbe rakjuk, és készre sütjük.
  8. A harmadik verzió már csak szőrszálhasogatás, de az én családomban így szeretjük. A tűzálló edénybe csak egy sorban rakjuk a masszát, a végén itt is meglocsoljuk, és így tesszük be a sütőbe pirulni. Az előzőhöz képest a különbség az, hogy így minden egyes darabka ropogós lesz kívül.
  9. Tejföllel, pörkölttel tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Családomban anyai ágon ismerték csak a dödöllét, de édesapám is hamar megszerette, ezért gyakran volt ez vacsorára gyermekkoromban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!