r
Nosalty Logó

Dödölle 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Eötvös Csaba
Dödölle 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    938 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 3533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát felkockázzuk, és annyi vízben, ami éppencsak ellepi, feltesszük főni enyhén sós vízbe. Fontos, hogy ne legyen sok a víz!
  2. Amíg a burgonya fő, felkockázzuk a hagymát, és bő olajban megpirítjuk. Ha már majdnem kész, adhatunk hozzá egy kevés pirospaprikát. Ha kész, félrevehetjük a tűzről.
  3. A megfőtt burgonyáról a víz felét leöntjük, majd összetörjük.
  4. Az összetört burgonyát annyi liszttel összedolgozzuk, hogy pont olyan keménységű legyen, hogy ha egy kanálnyit kiveszünk belőle, akkor ne folyjon szét.
  5. Innentől 3 befejezési mód lehetséges:
  6. A hagymás olajba belemártunk egy kanalat, és egy kis darabot kiszaggatunk a burgonyás masszából, ezt egy tálba rakjuk, majd addig ismételjük a szaggatást, amíg el nem fogy a massza. A végén a maradék hagymás zsiradékkal meglocsoljuk.
  7. Az eleje ugyanaz, mint az előzőé, kivéve azt, hogy itt tűzálló tálba rakjuk, és soronként locsoljuk meg a hagymás zsiradékkal. Ezután sütőbe rakjuk, és készre sütjük.
  8. A harmadik verzió már csak szőrszálhasogatás, de az én családomban így szeretjük. A tűzálló edénybe csak egy sorban rakjuk a masszát, a végén itt is meglocsoljuk, és így tesszük be a sütőbe pirulni. Az előzőhöz képest a különbség az, hogy így minden egyes darabka ropogós lesz kívül.
  9. Tejföllel, pörkölttel tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1041
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 295
  • Össznézettség: 164369
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dödölle 2.
Eötvös Csaba 1 recept

Családomban anyai ágon ismerték csak a dödöllét, de édesapám is hamar megszerette, ezért gyakran volt ez vacsorára gyermekkoromban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...