Diós-mandulás csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
411
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
4931
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
411
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.3 g
Zsír
-
Összesen 409.7 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3849.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 760 mg
-
Foszfor 1826 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.5 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 273 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 975 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1593 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1533 micro
Összesen
4931
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
457
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A margarint cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a 6 db tojássárgáját egyenként.
- A darált diót és a darált mandulát összekeverjük a 2 tábla durvára tört étcsokoládéval.
- A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A vajas keverékbe óvatosan forgatjuk bele a fehérjehabot és az olajos magvak keverékét.
- Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral béleljük ki. Előmelegített sütőben készre sütjük, nekem kb. 40 percig sült.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2410
- Feltöltés dátuma: 2012. december 18.
Ajánló
Felvert tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal és friss gyümölccsel tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Becsei Ágnes
100 recept
Találtam az én receptes spirál füzetemben, és mivel még nem próbáltam, itt volt az ideje!:)