r
Nosalty Logó

Diós-lekváros metélt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Diós-lekváros metélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tál előkészítéséhez

Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tál előkészítéséhez

Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tál előkészítéséhez

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    224.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 3464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tál előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokból, lisztből tésztát gyúrunk és széles metéltre vágjuk.
  2. A tojássárgákat kikeverjük 4 ek porcukorral, belekeverjük a vajat és a tejfölt.
  3. A tojásfehérjékből 1 ek porcukorral kemény habot verünk.
  4. Az enyhén sós vízben kifőzött tésztát leszűrjük, belekeverjük tejfölös-vajas krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
  6. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tűzálló tálba terítjük a tészta felét, rászórjuk a 2 ek porcukorralösszekevert darált diót, rásimítjuk a lekvárt és betakarjuk maradék tésztával.
  7. A sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt átsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 183
  • Össznézettség: 65399
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Ajánló

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Variáció tésztára és dióra.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tál előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...