Diós házi sajt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szlovi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 24% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
871
kcal
- 24% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
3481
kcal
- 24% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5409.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 1454 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 3824 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
871
kcal
- 24% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.2 g
Zsír
-
Összesen 165.2 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21638.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 5815 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 15295 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.8 g
-
Cukor 203 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 146.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
3481
kcal
- 24% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 2.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet felforraljuk lassú tűzön. Ha felforrt, beletesszük a 2 ek sót, majd újabb 2 percig főzzük. Beletesszük az ízesítőt (pl. diót), majd mindjárt utána beleöntjük az ecetet. Egyszer összekeverjük és hagyjuk összeállni. Ez kb. fél perc, majd összevágjuk a lábos tetején lévő anyagot kb. 4×4 -es kockára. Hagyjuk főni ezután még 1 percig. Ez idő alatt fogjunk egy félkör alakú szűrőt, amibe tegyük bele a tetrapelenkát, és szűrjük le a visszamaradt anyagot.
- A tetrapelenkát lógassuk fel. Hagyjuk 15 percig, hogy a maradék savó kicsöpögjön. Mielőtt áttesszük a szűrőbe, csavarjuk meg a pelenkát a leszűrt anyag fölött, hogy a sajt másik oldala is összeálljon. Ezután átrakjuk a félkör alakú szűrőbe, és letakarjuk. Hagyjuk állni 2 napig. Naponta 2-szer, 3-szor forgatjuk. A második nap, mikor már kezd sárga lenni, 1 ek sóval mind a két felét bedörzsöljük.
- Ha kiszedtük a szűrőből a sajtot, utána is forgassuk naponta egyszer, míg el nem fogy. :)
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13977
- Feltöltés dátuma: 2011. december 03.
Ajánló
5 l tejből kb. 70-90 dkg sajt jön ki, attól függően, hogy mennyi ízesítőt teszünk bele, és milyen minőségű a házi tejünk. Minél nagyobb a sajt, annál jobb a minősége.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szlovi
4 recept
Párommal ráálltunk a házi dolgokra, és mivel nem messze tőlünk hozzájutunk házi tejhez, gondoltuk megpróbáljuk, és egész jó lett. Azóta sok mindent kipróbáltunk, és változtattunk. Készítettünk simát, pritaminpaprikásat és utoljára diósat és olívásat. A képen épp a diós van. Páromnak ez ízett eddig a legjobban. Úgy gondolom, ebből jobbat már nem tudunk kihozni. Legközelebb másik sajtot próbálunk csinálni. Ha az is sikerül, akkor ide is felrakom.