r
Nosalty Logó

Diós-csokoládés habcsókhalmok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Diós-csokoládés habcsókhalmok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1961.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét elkezdjük habbá felverni, majd mikor már félkemény a habunk, hozzáadjuk a cukrot, és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsókállagú masszát kapunk. Ekkorra a cukor is teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt, meg az ecetet, de ezeket már csak határozott, gyors mozdulatokkal kavarjuk bele a habba.
  2. A kész hab tetejére csurgatjuk az olvasztott csokoládé felét, és megszórjuk a darált dió felével, de ne keverjük bele! Két evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsire ökölnyi halmokat teszünk a habból. Ha a tetejéről elfogyott csoki és a dió, tegyük rá a maradékot, és úgy folyassuk az adagolást.
  3. A halmokat 130 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük-szárítjuk, légkeverésen 110 fok is elég.
  4. Miután elkészültek a habcsókok, a sütőt lekapcsoljuk, és résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni őket. Akár egész éjszakára is "ottfelejthetjük" őket.
  5. Önmagában vagy tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk, de különösen szuper gasztroajándéknak is.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 83
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 18572
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 29.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
Diós-csokoládés habcsókhalmok
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Szemet gyönyörködtető, kívül ropogós, belül lágy és ragacsos habcsókokat készítettünk, amiket pár perc alatt össze lehet dobni, ráadásul szuper módja a megmaradt tojásfehérje felhasználásának. A rusztikus dió és a kusza csokoládécsíkok még ünnepiesebbé teszik ezeket az amúgy is nagyon mutatós halmokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...