Diós-csokoládés habcsókhalmok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
4 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
13g dió82 kcal
-
23g étcsokoládé123 kcal
Összesen
370
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
29 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
180g étcsokoládé983 kcal
Összesen
2952
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
29g tojásfehérje15 kcal
-
36.3g cukor140 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
12.1g dió79 kcal
-
21.8g étcsokoládé119 kcal
Összesen
356
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
370
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 121.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1961.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432.4 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 216.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
2952
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
-
300 g cukor
-
0.5 ek étkezési keményítő
-
1 teáskanál almaecet
Elkészítés
- A tojásfehérjét elkezdjük habbá felverni, majd mikor már félkemény a habunk, hozzáadjuk a cukrot, és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsókállagú masszát kapunk. Ekkorra a cukor is teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a keményítőt, meg az ecetet, de ezeket már csak határozott, gyors mozdulatokkal kavarjuk bele a habba.
- A kész hab tetejére csurgatjuk az olvasztott csokoládé felét, és megszórjuk a darált dió felével, de ne keverjük bele! Két evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsire ökölnyi halmokat teszünk a habból. Ha a tetejéről elfogyott csoki és a dió, tegyük rá a maradékot, és úgy folyassuk az adagolást.
- A halmokat 130 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük-szárítjuk, légkeverésen 110 fok is elég.
- Miután elkészültek a habcsókok, a sütőt lekapcsoljuk, és résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni őket. Akár egész éjszakára is "ottfelejthetjük" őket.
- Önmagában vagy tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk, de különösen szuper gasztroajándéknak is.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 83
- 7 napos nézettség: 194
- Össznézettség: 18572
- Feltöltés dátuma: 2021. november 29.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
további kategória:
húsvét
kategória:
aprósütemények és sós vendégváró receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Szemet gyönyörködtető, kívül ropogós, belül lágy és ragacsos habcsókokat készítettünk, amiket pár perc alatt össze lehet dobni, ráadásul szuper módja a megmaradt tojásfehérje felhasználásának. A rusztikus dió és a kusza csokoládécsíkok még ünnepiesebbé teszik ezeket az amúgy is nagyon mutatós halmokat.