r
Nosalty Logó

Diós csemege

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Diós csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 453 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót ledaráljuk.
  2. A darált dióhoz hozzáadjuk a 14 dkg porcukrot, az egész tojást és 1 tojássárgáját, valamint a vaníliás cukrot, és ezeket jól összedolgozzuk, ha kész, betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a mázat.
  3. Az 1 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, amihez folyamatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg kemény habot kapunk.
  4. A hűtőből elővesszük az összedolgozott diót, és vastagon lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a mázat rásimítjuk.
  5. Nedves éles késsel felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kb. 1,5 cm távolságra egymástól, mert sütés közben egy kicsit megnőnek.
  6. Előmelegített sütőben 10 percig 150°-on sütjük, és további 15 percig 125°-on szárítjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 638
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 65817
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy meglepetés sütin gondolkoztam, miközben nézegettem édesanyám receptjeit, és nosztalgiázás közben akadtam erre a finomságra, amit emlékeim szerint édesanyám többször is elkészített, és nagyon szerettük.  

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...