r
Nosalty Logó

Dijoni csirke ahogy Schelek készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Schelek
Dijoni csirke ahogy Schelek készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A tepsi olajozásához

Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A tepsi olajozásához

Összesen 3662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A tepsi olajozásához

Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    242.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6209.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 3662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A tepsi olajozásához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellekből tallérokat vágunk (hosszában és keresztbe is kettévágjuk), sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük őket, nem túl szorosan.
  2. A mustárt és a mézet összekeverjük, és a csirketallérokat megkenjük vele.
  3. 180 fokon 10 percig sütjük.
  4. A hagymákat négybe-nyolcba vágjuk, a cikkekre vágott meghámozott krumplival összekeverjük, miközben négy evőkanál olajjal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük.
  5. A csirketallérok közeit egyenletesenkitöltjük a hagyma-krumpli keverékkel.
  6. 30 percre betesszük a sütőbe(szintén 180 fok).
  7. Végül a tejszínből néhány evőkanálnyit a húsok tetejére kenünk, a többit a húsleveslével elkeverjük (éntyúkhúsleveskockát szoktam használni, de egyszer már saját húsleves levével is készítettem, mindkettővel nagyon finom), és a húsokra-krumplira öntjük.
  8. Még 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 12x25x7
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3156
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dijoni csirke ahogy Schelek készíti
Schelek 10 recept

Első komoly önálló főztöm volt, apukám névnapjára készítettem, mert az egyben Mikulás napja is, szóval az egész családnak egy ajándék volt. Mindig különleges alkalmakra készítem el, egyrészt mert kicsit macerásabb más receptjeimnél, másrészt meg mert nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

A csirkéhez

A tepsi olajozásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...