r
Nosalty Logó

Diétás-teljes kiőrlésű kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Diétás-teljes kiőrlésű kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Öreg kovász

Kenyér

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Öreg kovász

Kenyér

Összesen 3577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Öreg kovász

Kenyér

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6041 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    2398 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 3577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Öreg kovász

Kenyér

Elkészítés

Öreg kovász

  1. A hozzávalókat összekeverjük fakanállal. (Mintegy 5 órával előbb készítem el, de akár már előző este is elkészíthetem.) Fóliával letakarjuk. Félretesszük.

Kenyér

  1. Kimérjük a liszteket, átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, vizet, beletesszük az előzőleg elkészített öreg kovászt. Összegyúrjuk, nem túl lágy, de nem is kemény tésztát készítünk. (Nem ragad a kezemre , de még puha a tészta.) Belisztezzük az alját, a tetejét kissé meghintjük, konyharuhával letakarjuk, 2 órát kelesztjük.
  2. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, és még 1 órát kelesztjük a cipóra formázott tésztát.
  3. 1 óra elteltével ismét átgyúrjuk, de már a tésztát a sütő papírral bélelt tálba (ovális jénai) vagy a bélelt tepsire tesszük a megformázott tésztát. 30 percet pihentetjük.
  4. Bevagdossuk késsel három helyen a tetejét, a sütőbe egy tálkába vizet teszünk párologtatni, és begyújtjuk a sütőt.
  5. 220 fokon 20 percig sütjük. Ez alatt ne nyissuk ki a sütőt, hogy a kelt tészta össze ne essen!
  6. 20 perc eltelte után a tetejét megspricceljük langyos vízzel. A hőfokot vissza vesszük 190 fokra, és 35-40 perc múlva a kenyerünk kész. Kivesszük, és azonnal kiborítjuk a deszkára kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26383
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.

Ajánló

A liszt lehet más is, de azért a teljes kiőrlésű a legjobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idén átállítottak inzulinra. Így a fehér kenyeret nem javasolta a diabetikus orvos. Javaslom a cukorbetegségben szenvedőknek a teljes kiőrlésű liszteket.

Hozzávalók

Öreg kovász

Kenyér

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...