r
Nosalty Logó

Diétás sárgabarackos-diós sütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sisca
Diétás sárgabarackos-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 954 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    325.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2257 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    6638 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 3815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és végül a kefírrel is összekeverjük.
  2. A diót egy aprítógéppel morzsásra törjük. Úgy a legfinomabb, ha vannak még benne borsnyi darabok, és nem teljesen darált az állaga. A dióhoz adjuk a többi száraz alapanyagot is: lisztek, sütőpor, szódabikarbóna, kakaó.
  3. A lisztes és margarinos keveréket alaposan összeforgatjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A negyedekre vágott, mosott sárgabarackokat a masszába nyomkodjuk, hogy mindenhová jusson.
  4. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de nehogy kiszárítsuk, mert a sárgabarackok mellett úgyis nedves marad a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7631
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó kis fogyis verzió. Melegen ellenállhatatlan, de másnap egy nagy bögre tejjel is csodás.:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...