r
Nosalty Logó

Diétás sárgabarackos-diós sütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sisca
Diétás sárgabarackos-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 954 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    325.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2257 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    6638 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 3815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és végül a kefírrel is összekeverjük.
  2. A diót egy aprítógéppel morzsásra törjük. Úgy a legfinomabb, ha vannak még benne borsnyi darabok, és nem teljesen darált az állaga. A dióhoz adjuk a többi száraz alapanyagot is: lisztek, sütőpor, szódabikarbóna, kakaó.
  3. A lisztes és margarinos keveréket alaposan összeforgatjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A negyedekre vágott, mosott sárgabarackokat a masszába nyomkodjuk, hogy mindenhová jusson.
  4. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de nehogy kiszárítsuk, mert a sárgabarackok mellett úgyis nedves marad a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7626
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó kis fogyis verzió. Melegen ellenállhatatlan, de másnap egy nagy bögre tejjel is csodás.:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...