r
Nosalty Logó

Datolyaszilvakrém

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Datolyaszilvakrém
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

533
Kalória
2.7g
Fehérje
140.2g
Szénhidrátok
0.9g
Zsír
457.3g
Víz
-
Koleszterin
15.8g
Rost
113.1g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 0% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1065 kcal
  • 0% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 0% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-crypt
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    457.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    6082 micro
  • Likopin
    668 micro
  • Lut-zea
    3505 micro
Összesen 533 kcal
  • 0% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-crypt
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    914.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2127 micro
  • β-crypt
    12164 micro
  • Likopin
    1336 micro
  • Lut-zea
    7011 micro
Összesen 1065 kcal
  • 0% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-crypt
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    866 micro
  • Likopin
    95 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A szilvákat bő vízzel megmossuk, a leveleit eltávolítjuk, majd egy kisebb késsel meghámozzuk és felszeleteljük őket. Ha lekvár állagú végeredményt szeretnénk, akkor érett gyümölcsöt használjunk, a keményebb gyümölcsből inkább olyan püré állagot kapunk, mint ennél a receptnél.
  2. A darabokat beleszórjuk egy edénybe, majd feltesszük a tűzhelyre. Hozzáadjuk a cukrot, a citromkarikákat és egy kis vizet, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett elkezdjük forralni.
  3. Amikor a gyümölcsdarabok már elkezdenek puhulni és szépen körbeveszi őket a cukormáz, kipiszkáljuk a citromkarikákat és botmixer segítségével lepürésítjük.
  4. A krémet fűszerezzük a fahéjjal, a reszelt szerecsendióval és adunk hozzá egy kis citromlevet. A krémet tovább hevítjük, hogy folyósabbá, sziruposabbá váljon.
  5. Ha elkészült, jól zárható üvegbe merjük és lezárva hagyjuk kihűlni. Sütemények, édes tészták mellé kiváló.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

A datolyaszilva kevésbé lopta be magát a legtöbb háztartás konyhájába, sokan nem tudják róla, hogy milyen sokoldalú gyümölcs. Pedig a kakiszilvaként és hurmaként is ismert termés könnyen termeszthető akár az udvarunkon is. Rendszeres fogyasztásával garantáltan kicsattanunk majd az egészségtől, főleg influenza idején, hiszen megfelelő C-vitamin tartalma mellett, kiváló a légúti megbetegedések megelőzésére. Krémesített verzióját adhatjuk sütemények mellé vagy akár magába a tésztába.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!