r
Nosalty Logó

Cukkinis-csirkés rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Orsi
Cukkinis-csirkés rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4948 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    271.7 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13325.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    2148 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    3618 mg
  • Nátrium
    6388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1497.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1415 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8172 micro
Összesen 4948 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben feltesszük főni (fusilli vagy másfajta tészta ízlés/lehetőség szerint).
  2. A csirkemellet kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A cukkinit meghámozzuk, és kiszedjük a magokat, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A húst megsózzuk, majd az olajon megpirítjuk (kapjon egy enyhe színt). A húst kiszedjük, és a megmaradt olajon megfuttatjuk a hagymát. Aztán rátesszük a reszelt cukkinit, sózzuk, és a saját levében megpároljuk. Amikor puha a cukkini, megfűszerezzük kakukkfűvel.
  4. A tejszínt a cukkinire öntjük, összeforraljuk, a tejet is hozzátesszük, és ha kell, utánasózzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. Egy jénai tepsit kivajazunk. A megfőtt tésztát összekeverjük a cukkinis keverékkel, majd hozzátesszük a megsütött csirkemellet is. A jénaiba beleöntjük, majd a tetejére reszeljük a sajtot.
  6. Ha van grillezője a sütőnek, akkor elég a tészta tetejét megpirítani (200 fokon kb. 10-15 perc, sütőfüggő). Ha nincs grillező, akkor addig sütjük, amíg a teteje szép színt kap. (Grillezővel kevésbé szárad ki.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7916
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmaradt cukkinik eltüntetésére találtam ki, és nagyon bejött a családnak. Nem mellesleg a cukkinit úgy eszik meg a gyermekeim, hogy észre sem veszik. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...