r
Nosalty Logó

Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4058 micro
Összesen 450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3040.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8117 micro
Összesen 901 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, s mindenestől lereszeljük a nagyobbik lyukú reszelőn.
  2. Hozzáütjük a tojást, hintünk rá sót, borsot, s kb. 15 dkg zsemlemorzsát, majd összegyúrjuk.
  3. Ezután válik el, hogy a zsemlemorzsa elegendő volt-e. Melyik cukkini mennyire vizesedik, milyen durva a zsemlemorzsa, mekkora a tojás.. sorolhatnám.. Szóval, ha szükséges, adunk még hozzá.
  4. Kockára vágjuk a sajtot.
  5. Kis golyókat formázunk, középen a sajtkockákkal, zsemlemorzsában megforgatjuk, végül forró olajban kisütjük őket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 940
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 80209
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 04.

Ajánló

Egy kis salátával igazán könnyű vacsora. Ám bármilyen köret mellé teljes értékű, laktató feltét ebédnél is. Amikor sajt nélkül készül, akkor friss petrezselyemzöldet aprítok a masszába.   Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinifasírt 2. - sajttal töltött
Flikflak 30 recept

Időszakonként megdöbbentően kevés húst eszünk, s néha egész vad dolgokat is képes készíteni az ember zöldségekből. De ez nagyon jól sikerült. Sokkal finomabb, mint reméltem és sokkal barátságosabb, mint anno a sárgarépapörkölt :o))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...