r
Nosalty Logó

Csörögefánk 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
villers
Csörögefánk 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 1402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 5607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Összesen 582 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    513 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    222 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 5607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 582 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tojássárgákat, sót, porcukrot, tejfölt, és dagasztófejjel ellátott robotgéppel hólyagosra dagasztjuk.
  2. Hűtőbe tesszük kb. fél-1 órára.
  3. Egy lábasban olajat melegítünk.
  4. A tésztát vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk lisztezett deszkán, majd rombusz formákra vágjuk. A közepébe egy átlót vágunk, amin az egyik véget áthúzzuk, így kapja meg a formáját.
  5. Majd forró olajban kisütjük. Amint világosbarnára sül, megfordítjuk, és ha ez a fele is kész, akkor papírtörlőre szedjük. (Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül, és ha túlsütjük, akkor kiszárad.)
  6. Amint kisül, porcukorban megforgatjuk.
  7. Lekvárral vagy önmagában tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 79607
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 09.

Ajánló

Házi lekvárral az igazi, bár a fiam szerint, üresen sem "kutya"...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
villers 4 recept

Valami ízleteset kerestem a brassói utánra, és mivel a férjem imádja, gondoltam remek választás lesz. Igazam lett .

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

A szóráshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...