r
Nosalty Logó

Csokoládés-vaníliás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Csokoládés-vaníliás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2653.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 3242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy szögletes kenyérsütő formát vékonyan kikenünk vajjal.
  2. Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojásokat, és belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. A masszát két adagra osztjuk.
  4. Az egyikbe egyenletesen belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
  5. A világos masszát a formába töltjük, a felszínét elsimítjuk. Erre kerül a csokoládés keverék.
  6. Előmelegített sütőben 190 fokon addig sütjük a kalácsot, amíg nyomásra kissé rugalmasnak érezzük (30-40 percig).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 12x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23376
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család nagyon szereti a kalácsot, ezért kerestem egy receptet, amit könnyen és gyorsan el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...