Csokoládés macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
Macaron
-
11g mandula64 kcal
-
22g porcukor84 kcal
-
5 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
1g habtejszín2 kcal
Ganache
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
2g vaj12 kcal
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
Macaron
-
65g mandula384 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
30 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
Ganache
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
1873
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
Macaron
-
13.5g mandula79 kcal
-
26.9g porcukor104 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
12.4g tojásfehérje6 kcal
-
1g habtejszín3 kcal
Ganache
-
20.7g habtejszín60 kcal
-
20.7g étcsokoládé113 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Összesen
386
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 107.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1614.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 399 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.4 g
-
Cukor 184 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 125.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
1873
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
Macaron
-
65 g mandula
-
130 g porcukor
-
13 g cukrozatlan kakaópor
-
5 g habtejszín
Ganache
-
100 ml habtejszín
-
10 g vaj
Elkészítés
Macaron
- A mandulát, 110 g cukrot és a kakaóport kávédarálóban addig daráljuk, míg finomliszt állagú lesz (ez segít kiszárítani a mandulát is, nem kell külön szárogatni).
- A szobahőmérsékletű tojásfehérjét 20 g porcukorral habbá verjük, majd beleszitáljuk a kakaós, mandulás cukros keveréket, és keverőlapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk, majd hozzákeverünk még néhány csepp tejszínt.
- A masszát nyomózsákba vagy nylon zacskóba töltjük, és ha van macaronsütő lapunk, akkor arra adagoljuk, ha nincs, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe nagyjából egyforma, kis halmokat nyomunk egymástól kissé távol, mert még terülnek keveset. A tepsit kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő kijöjjön a tésztából, és egy órát hagyjuk pihenni a pulton. Ebből a mennyiségből 48 db lett.
- 150 fokon, alul-felül sütésen 10-12 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk kihűlni, s csak utána emeljük le a lapról.
Ganache
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a vajat is, felforrósítjuk, majd egy tálba öntjük, hűtőben teljesen hidegre hűtjük.
- A kihűlt krémet robotgéppel addig keverjük, míg könnyű, habos lesz.
- Ezt a krémet töltjük a macaronokba.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x40
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9503
- Feltöltés dátuma: 2016. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Többször belefogtam már a macaron készítésbe, de mindig hajtépés lett belőle, és sok-sok selejtes macaron. Olvastam egy teljesen más, sós, borsos macaronról, ami nagyon megtetszett, és megmutattam fiamnak is, hogy azt biztosan elkészítem, de ő azonnal lefújta a dolgot, és édeset akart. Ez lett belőle. Nem olyan édes, mint társai, pont kellemesen változtatott rajta a kakaó és az étcsokoládé.