r
Nosalty Logó

Csokoládés macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládés macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Ganache

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Ganache

Összesen 1873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Macaron

Ganache

Összesen 386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Macaron

Ganache

Elkészítés

Macaron

  1. A mandulát, 110 g cukrot és a kakaóport kávédarálóban addig daráljuk, míg finomliszt állagú lesz (ez segít kiszárítani a mandulát is, nem kell külön szárogatni).
  2. A szobahőmérsékletű tojásfehérjét 20 g porcukorral habbá verjük, majd beleszitáljuk a kakaós, mandulás cukros keveréket, és keverőlapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk, majd hozzákeverünk még néhány csepp tejszínt.
  3. A masszát nyomózsákba vagy nylon zacskóba töltjük, és ha van macaronsütő lapunk, akkor arra adagoljuk, ha nincs, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe nagyjából egyforma, kis halmokat nyomunk egymástól kissé távol, mert még terülnek keveset. A tepsit kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő kijöjjön a tésztából, és egy órát hagyjuk pihenni a pulton. Ebből a mennyiségből 48 db lett.
  4. 150 fokon, alul-felül sütésen 10-12 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, s csak utána emeljük le a lapról.

Ganache

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a vajat is, felforrósítjuk, majd egy tálba öntjük, hűtőben teljesen hidegre hűtjük.
  2. A kihűlt krémet robotgéppel addig keverjük, míg könnyű, habos lesz.
  3. Ezt a krémet töltjük a macaronokba.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9511
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés macaron
Évi néni 1830 recept

Többször belefogtam már a macaron készítésbe, de mindig hajtépés lett belőle, és sok-sok selejtes macaron. Olvastam egy teljesen más, sós, borsos macaronról, ami nagyon megtetszett, és megmutattam fiamnak is, hogy azt biztosan elkészítem, de ő azonnal lefújta a dolgot, és édeset akart. Ez lett belőle. Nem olyan édes, mint társai, pont kellemesen változtatott rajta a kakaó és az étcsokoládé.

Hozzávalók

Macaron

Ganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...