r
Nosalty Logó

Csokoládés habgomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomi-Szakacs
Csokoládés habgomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Összesen 1003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1003 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Elkészítés

A hab és a szárak elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 110 Celsius fokra.
  2. Verjük fel a tojásokat alaposan, amíg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Adjunk hozzá egy púpos teáskanál cukrot, és keverjük el. Kanalanként keverjük hozzá a többi cukrot is. Majd kanalazzuk a keverék negyedét egy habzsákba, tartsuk a kinyomócsövet a sütőtálca fölé, és addig nyomjuk, ameddig a keverék eléri a tálcát.
  4. Nyomjuk lassan tovább, és közben húzzuk el a habzsákot, így egy kb. 3 cm nagyságú szárat kapunk. Ha kész, ne nyomjuk tovább a zsákot, és gyors mozdulattal emeljük el. Készítsünk így még szárakat.

A kalapok elkészítése és a sütés

  1. Szórjuk a kakaót a tálban lévő maradékra, és keverjük el. Vegyünk el egy kanálnyit a keverékből, és egy másik kanál segítségével kaparjuk egy másik tálcára.
  2. A kanál másik végével lapítsuk le a kupac tetejét, hogy kerek legyen. Készítsünk még annyit, amennyi szár van. Ezután szórjunk a kalapok tetejére egy kis kakaót, hogy pettyesek legyenek.
  3. Tegyük a tálcákat a sütőbe, és süssük őket 40 percig. Majd kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk benn a sütőtálcákat 15 percig, és hagyjuk őket hűlni.

Összeállítás

  1. Egy éles késsel vágjuk le a szárak hegyes végét, és olvasszuk meg a csokoládét.
  2. Egy él teáskanálnyi csokoládét kenjünk a kalapok lapos felére, és ragasszuk rá a szárakat.
  3. Tegyük a gombákat fejel lefelé egy tányérra, amíg megszilárdul a csoki. Díszítsd ízlésednek megfelelően. Kész is van! Ugye milyen finom?
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1859
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Ajánló

Ajánlom vaníliafagyival, és csak úgy magában is. Légmentesen lezárt dobozban 4 napig áll el. Ebből a receptből kb 20 db lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tomi-Szakacs 2 recept

Ez egy ajándékokhoz megfelelő könnyen elkészíthető finom édesség. Mindig azon gondolkodtam, hogy ezt a finom édességet, mint a habcsók, miért csak karácsonykor esszük. Ez a recept a habcsók imádóknak van kitalálva, akik nem csak karácsonykor szeretnék enni.

Hozzávalók

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...