r
Nosalty Logó

Csokoládés gesztenyetorta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Csokoládés gesztenyetorta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
181 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Piskóta lekenéséhez

Krém

Összesen 1164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Piskóta lekenéséhez

Krém

Összesen 9307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Piskóta lekenéséhez

Krém

Összesen 371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    461.5 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6791.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2934 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1160.4 g
  • Cukor
    785 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2084 micro
Összesen 9307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Piskóta lekenéséhez

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd a rummal is tovább habosítjuk. Több részletbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérje habot is óvatosan beleforgatjuk.
  2. A tésztából 5 db piskótalapot sütünk. Sütőpapírokra körberajzolunk egy 26 cm-es tortaformát. A tésztát 5 részre osztjuk, és darabonként a sütőpapírra -a körbe egyengetve a tésztát- előmelegített sütőben kb. 6-7 perc alatt megsütjük őket. A sütőpapírt nem kell a tészta alá vajazni.
  3. Amikor mindegyik tésztalapunk megsült és kihűlt, óvatosan lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

Piskóta lekenéséhez

  1. A csokoládét felolvasztjuk, és mindegyik tortalapot megkenjük az olvasztott étcsokival. Kihűtjük.

Krém

  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Belemérjük a rumot, és belemorzsoljuk a puha gesztenyemasszát. Alaposan kihabosítjuk.
  2. 4 piskótalapot a csokis felén megkenjük a gesztenyekrémmel. Egymásra rakjuk a tortalapokat, majd kívülről is körbekenjük a tortát.
  3. Ízlés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  4. Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 181 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4727
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés gesztenyetorta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Dorina unokahúgom 18. születésnapjára készítettem a máktorta mellé. Ezt a receptet egy gasztronómia magazinban olvastam, de ott a krém kevesebb volt. De szerintem ennyi krém kell bele. Nagyon finom torta, mindenkinek nagyon ízlett. Az én általam használt hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 398 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Piskóta lekenéséhez

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...