r
Nosalty Logó

Csokoládés csók

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krisztike
Csokoládés csók
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csókokhoz

A krémhez

559
Kalória
9.8g
Fehérje
68g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
35.5g
Víz
34.8g
Koleszterin
5.4g
Rost
59.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csókokhoz

A krémhez

Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csókokhoz

A krémhez

Összesen 3346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csókokhoz

A krémhez

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    212.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 3346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

A csókokhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (légkeverés), és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
  2. Az őrölt mandulát, a porcukrot és a kakaóport keverjük össze.
  3. A tojásfehérjékből verjünk félkemény habot, majd szórjuk a tetejére a barna cukrot, és verjük teljesen kemény habbá.
  4. Forgassuk bele a tojásfehérjébe a száraz hozzávalókat.
  5. A habcsókkeveréket töltsük egy kb. 1 cm-es kinyomócsővel felszerelt habzsákba, és a sütőpapíros tepsikbe nyomjunk kb. 5 cm átmérőjű halmocskákat megfelelő távolságra egymástól, mert kicsit majd megnőnek.
  6. Hagyjuk 15 percig szobahőmérsékleten száradni egy kicsit a habcsók halmokat, majd utána süssük meg 12-15 perc alatt.
  7. A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy lábosban felmelegítjük, és addig keverjük, amíg minden alapanyag elolvad és szép egynemű, fényes csokikrémet kapunk. Várjuk meg, amíg a krém kihűl, és nem túl folyós állagúvá válik.
  8. A kihűlt habcsókokat a krémmel összeragasztjuk! Kész is a nagyon csokis, nagyon ragacsos csók!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nigella recept! Szerintem ez sokunknak garancia a minőségre! Ha valaki szereti a csokoládés édességeket, akkor ezt ne hagyja ki! Főbb jellemzői: csokis, csokis, csokis... ja, és legfőképpen csokis. Szerintem nagyon jót tesz neki akár 1-2 napos állás is. Vigyázat, nagyon tömény és nagyon cukros, de néha azért muszáj egy kicsit elengedünk magunkat, hogy legyen utána mit "megbánni"!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!