r
Nosalty Logó

Csokoládés csók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Csokoládés csók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csókokhoz

A krémhez

Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csókokhoz

A krémhez

Összesen 3346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csókokhoz

A krémhez

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 3346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A csókokhoz

A krémhez

Elkészítés

A csókokhoz

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (légkeverés), és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
  2. Az őrölt mandulát, a porcukrot és a kakaóport keverjük össze.
  3. A tojásfehérjékből verjünk félkemény habot, majd szórjuk a tetejére a barna cukrot, és verjük teljesen kemény habbá.
  4. Forgassuk bele a tojásfehérjébe a száraz hozzávalókat.
  5. A habcsókkeveréket töltsük egy kb. 1 cm-es kinyomócsővel felszerelt habzsákba, és a sütőpapíros tepsikbe nyomjunk kb. 5 cm átmérőjű halmocskákat megfelelő távolságra egymástól, mert kicsit majd megnőnek.
  6. Hagyjuk 15 percig szobahőmérsékleten száradni egy kicsit a habcsók halmokat, majd utána süssük meg 12-15 perc alatt.
  7. A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy lábosban felmelegítjük, és addig keverjük, amíg minden alapanyag elolvad és szép egynemű, fényes csokikrémet kapunk. Várjuk meg, amíg a krém kihűl, és nem túl folyós állagúvá válik.
  8. A kihűlt habcsókokat a krémmel összeragasztjuk! Kész is a nagyon csokis, nagyon ragacsos csók!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11297
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés csók
Krisztike 39 recept

Nigella recept! Szerintem ez sokunknak garancia a minőségre! Ha valaki szereti a csokoládés édességeket, akkor ezt ne hagyja ki! Főbb jellemzői: csokis, csokis, csokis... ja, és legfőképpen csokis. Szerintem nagyon jót tesz neki akár 1-2 napos állás is. Vigyázat, nagyon tömény és nagyon cukros, de néha azért muszáj egy kicsit elengedünk magunkat, hogy legyen utána mit "megbánni"!

Hozzávalók

A csókokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...