r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes pite mentával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládékrémes pite mentával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Krém

Pitealap

Díszítés

Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Krém

Pitealap

Díszítés

Összesen 2438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Krém

Pitealap

Díszítés

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Krém

Pitealap

Díszítés

Elkészítés

Krém

  1. A tejszínt felforrósítjuk, a megmosott mentaleveleket mozsárban kissé megzúzzuk, a tejszínbe keverjük, és fél órát letakarva állni hagyjuk, addig elkészítjük a pitealapot.
  2. A csokit kockákra tördeljük, a tejszínt leszűrjük, újra felforrósítjuk, és több részletben a csokira öntjük. 5 perc után erőteljesen átkeverjük, míg fényes, egynemű krémet kapunk, közben hozzáadjuk a 2 dkg vajat is.

Pitealap

  1. A lisztet, sót és a kakaót elkeverjük, belekockázzuk a vajat, aprítógépben vagy gyorsan kézzel (ne melegedjen át nagyon a tészta) morzsásítjuk, majd összegyúrjuk a tojássárgájával és a porcukorral.
  2. Lisztezett munkalapon a forma méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, kibéleljük vele a formát, hogy kb. 1,5 centi pereme is legyen.
  3. Az alját villával megszurkáljuk, míg a sütő melegszik, hűtőbe rakjuk, majd 175 fokon 12-15 percig sütjük.

Díszítés

  1. A kihűlt pitekosárba öntjük a csokoládékrémet, behűtjük. Tálaláskor mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20-22
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3492
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újra eljött az idő egy csokis finomsághoz. Nem nehéz elkészíteni, sőt, hamar megvan és istenien finom. A menta íze szinte nem is érezhető, ezért aki szeretné, hogy a menta dominánsabb legyen, az többet tegyen bele, vagy nagyon apróra törve nyugodtan hagyja benne a tejszínben.

Hozzávalók

Krém

Pitealap

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...