r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes diótorta liszt nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gubigabi
Csokoládékrémes diótorta liszt nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

714
Kalória
11.2g
Fehérje
30.6g
Szénhidrátok
64.6g
Zsír
50.4g
Víz
208.7g
Koleszterin
4.8g
Rost
2.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

Összesen 714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

Összesen 8573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 714 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    774.9 g
  • Telített zsírsav
    331 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    218 g
  • Koleszterin
    2505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6337.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1128 mg
  • Foszfor
    3089 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4462 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1771 micro
Összesen 8573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 401 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a többi cukrot is hozzáadjuk.
  3. A diót a cukros tojássárgájához adjuk az olvasztott, de nem meleg vajjal és a narancshéjjal együtt. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 170 C fokon 50-60 percig tűpróbáig sütjük.
  6. A csokoládékrémhez a tejszínt egy lábasban a cukorral kevergetve 2-3 percig főzzük, míg a cukor elolvad benne. Majd a vajat is beledobjuk, és ha ez is elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Csomómentesre keverjük és hűlni hagyjuk, majd pár órára hűtőszekrényben jól lehűtjük. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
  7. A tortakorongot lapjában három részre vágjuk. A csokoládékrémet négy részre osztjuk.
  8. A tortalapokat ezzel megkenve egymásra illesztjük. Az oldalát is bekenjük krémmel, majd darált dióba hempergetjük.
  9. Végül a tetejére is rákenjük a krémet, csillagcsöves habzsákból díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A Príma Konyha régebbi számában akadtam erre a receptre és mivel gluténérzékeny vendéget vártam, kipróbáltam. Nagy sikert arattam vele, nem csak a várt vendégem körében. Nagyon finom torta és mivel az ízvilága igazán ünnepi, jó szívvel ajánlom akár a karácsonyi asztalra is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!