r
Nosalty Logó

Csokitorta 17. - csokikrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta 17. - csokikrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 4261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 20 dkg eper (vagy más gyümölcs)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alaphoz a tojássárgákat a cukorral és a kakaóval 15 percig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  3. Kivajazott, lisztezett formába öntjük, és megsütjük. (Sajnos én 26 cm-es formát használtam, de jobb a 24 cm-es, mert az én tortám lapos lett.)
  4. A krémhez a tejet és a lisztet összefőzzük. Nagyon sűrű és masszív massza lesz, ne ijedjünk meg!
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint, a barna cukrot és a kakaót.
  6. Ezzel kenjük meg a kihűlt alapot kívül-belül!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24595
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 03.

Ajánló

Én eperrel díszítettem, mivel ez a becenevem, de határ a csillagos ég:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 27 születésnapomra sütöttem magamnak ezt a tortát. A férjemnek előre leszögeztem, hogy ne is próbálkozzon kész tortával meglepni, mert akkor mérges leszek. A konyhámba nem engedek be ilyen borzalmakat, ráadásul itt még hűtést sem igényelnek! Szóval, anyuka és egyéb családtag hiányában, magamat leptem meg ezzel a remek tortával. A férjem pedig kiváló kukta volt mellettem:). Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...