r
Nosalty Logó

Csokis keksz chloedejonge konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis keksz chloedejonge konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kakaóport. A csokit késes robotgéppel apróra daráljuk, és azt is beleszórjuk.
  2. A cukrot a vajjal habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojást is. Pár percig verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  3. Egy tepsit beborítunk sütőpapírral, majd a tésztából diónyi golyókat formázunk, és elrendezzük őket a tepsin. Vigyázat, igen nagyot nőnek! Óvatosan lenyomogatjuk a golyókat, tallérokat formázva. Ízlés szerint jégcukorral díszítjük.
  4. 190 fokon 12 percig sütjük, tovább szigorúan tilos!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20157
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem egy egyszerű csokis keksz, számomra ez A csokis keksz. Álmomból felkelve is tudom a receptet, és ennek igen egyszerű oka van: ezzel a sütivel indult a sütési pályafutásom. Előtte is sokat mozogtam a konyhában, anyukámnak segítettem, vagy sütés nélküli édességeket (pl. kókuszgolyót) készítettem. A sütőhöz azonban hozzá sem mertem nyúlni. A sütő számomra egy félelmetes szörnyeteg volt, jóformán a közelébe se mentem. Aztán olyan 13-14 évesen egy nap egyszer csak azt gondoltam: ugyan már, összesen két gomb van azon az átkozott sütőn, mindenki meg tudja csinálni. Felcsaptam az akkori kedvenc olvasmányomat, Stahl Judit Gyorsan, valami finomat! című könyvét, és megsütöttem belőle a Csokoládés tallérok elnevezésű receptet. És ugyanolyan jó lett, mint amilyen most, öt évvel később. Ezek után azt hiszem, nem kell magyaráznom, mennyire egyszerű ez a recept. Bárki nyugodtan fogjon neki, még az is, aki most még fél a sütőtől!:) Annak idején a másik nagy félelmem a késes daráló volt, mondjuk még mindig, ha meghallom a hangját... És az eredeti recept utasítása szerint késsel szeletelgettem picire a csokit. Na ezt nem ajánlom, de ha épp daráló híján vagyunk, megteszi. A tallérok melegen lágyak, omlósak, kihűlve keksz-szerűbbek, de nem ropogósak. Én a meleg verziót szeretem, sőt, van hogy másnap reggel mikróban újramelegítem.:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...