r
Nosalty Logó

Csokis-karamelles kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis-karamelles kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 1442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 5764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.4 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1937 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1966 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 5764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb, kb. 20 cm hosszúságú tepsit (ha van, akkor keskenyet) kibélelünk sütőpapírral.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet. Sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát a tepsiben egyenletesen szétoszlatjuk, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  4. A karamellkrémhez a hozzávalókat folyamatos keverés mellett lassú tűzön összemelegítjük, amíg lágy masszát nem kapunk. Felfőzzük, és még 3-4 percig melengetjük, amikor is kissé már besűrűsödik.
  5. A kész krémet pár perc pihentetés után (tehát még langyos-melegen, de nem forrón) a tespsiben lévő, kihűlt tésztára öntjük. Egy keveset meghagyhatunk a díszítéshez!
  6. Ha már csak kissé meleg, akkor kevésbé folyékony, és könnyebben megszilárdul. Így is legalább fél órára szükség van, hogy nagyjából megszilárduljon a karamellkrém, de inkább többre. Hűtéssel rá is segíthetünk.
  7. Közben előkészíthetjük az étcsokit, amivel beborítjuk a süteményünket. Vízgőz fölött megolvasztjuk a darabokra tört csokoládét, és a megszilárdult karamellrétegre öntjük, szépen eloszlatjuk rajta. A csokimáz keményedése után kockákra vágva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40368
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Díszíthetjük olvasztott fehér csoki csíkokkal vagy a maradék karamellöntettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam egy gyönyörű, csak csokis desszerteket tartalmazó német szakácskönyvet névnapomra. Tudja, hogy oodavagyok az étcsokiért és a vajért, és a kettő kombinációjából készült dolgokért, így ez tényleg szuper ajándék volt :) Ez az első süti, amit megcsináltam belőle, és nagy sikere volt itthon, férjecském nem győzte enni :). Ha valaki szeretné beszerezni a könyvet: Címe: Schokolade :) Kiadó: Parragon Books Ltd. (Szóval biztos, hogy van angol verziója is a könyvnek.)

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...