r
Nosalty Logó

Csirkemell torta Monanya konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemell torta Monanya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4033 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 672 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.7 g

Zsír

  • Összesen
    308.1 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12573.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2931 mg
  • Nátrium
    6685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4033 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jénai tál aljára lefektetjük a nyers bacon szeletek felét, szorosan egymás mellé, hogy befedjék a tál alját.
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges klopfoljuk. A fűszersót kevés olajban elkeverjük, és vékonyan bekenjük vele a húst. Majd a szeletek harmadát a baconre tesszük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felét a csirkére tesszük.
  4. A gépsonkát felcsíkozzuk kb. ujjnyi csíkokra, és ezzel betakarjuk a hagymát is. A tejföl felét rálocsoljuk (én egy pici vízzel kikeverem krémesre, hogy jól rá tudjam önteni). A sajtot lereszeljük, és a harmadát rászórjuk.
  5. A továbbiakban újabb sor csirke, majd hagyma, megint sonka jön és tejföl. Erre is megy sajt. Végül a csirke utolsó harmadát is rátesszük, ezt megszórjuk sajttal, és erre jön a bacon második fele, betakarjuk vele az egészet.
  6. Ha elkészült, előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 1 óra alatt készre sütjük. A jénai fedelét rátesszük, és a sütési idő vége előtt kb. 10 perccel levesszük, hogy a bacon megpiruljon (kinek milyen a sütője, gázsütőben, közepes rácsmagasságon, közepes lángon 1 óra alatt kész).
  7. Ha elkészült, a jénait tetejére egy tálat teszünk, amiben tálalni szeretnénk, ráfordítjuk óvatosan, és ütögetve kicsúsztatjuk a tortát. Ha nagyon odasült, a bacon a szélét egy késsel meglazítjuk, vagy körbe is vághatjuk, hogy könnyebben és szebben kijöjjön.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 70141
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Tálalhatjuk zöldséges rizzsel, de sült burgonyával vagy zöldsalátával is finom. Egy könnyű fehérborral, esetleg sörrel remek vasárnapi ebéd.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nyári estén kísérleteztünk a családdal. Húsimádók figyelmébe ajánlanám!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...