r
Nosalty Logó

Csirkemáj mustáros-tejszínes mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkemáj mustáros-tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1189 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6651 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 435 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4981.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    2766 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26676 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    133 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4757 micro
  • Kolin:
    1630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26605 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    320 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, mossuk, leszárítjuk, majd a lisztben megforgatjuk.
  2. A felhevített olajra szórjuk a májat, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk.
  3. Felöntjük a mustárral elkavart tejszínnel, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a bazsalikommal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13062
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj helyett el lehet készíteni pulyka- vagy sertésmájjal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...