Csirkemáj mustáros-tejszínes mártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g csirkemáj238 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
53 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
Összesen
435
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g csirkemáj952 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
Összesen
1745
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
58.8g csirkemáj70 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
22.1g főzőtejszín29 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
Összesen
129
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 716 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1245.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 256.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6669 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1189 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 6651 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
435
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.6 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2865 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4981.2 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 464 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 2766 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26676 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 133 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4757 micro
-
Kolin: 1630 mg
-
Retinol - A vitamin: 26605 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 714 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 320 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
1745
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1961 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 1956 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
800 g csirkemáj
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek mustár
-
300 ml főzőtejszín
Elkészítés
- A csirkemájat megtisztítjuk, mossuk, leszárítjuk, majd a lisztben megforgatjuk.
- A felhevített olajra szórjuk a májat, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk.
- Felöntjük a mustárral elkavart tejszínnel, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a bazsalikommal.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 13062
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Csirkemáj helyett el lehet készíteni pulyka- vagy sertésmájjal is.