r
Nosalty Logó

Csípős garnélarák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Flikflak
Csípős garnélarák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

939
Kalória
29.2g
Fehérje
12.4g
Szénhidrátok
87.4g
Zsír
346.3g
Víz
252g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
  2. Egy tálban összekeverjük a finomra aprított fokhagymát egy kis sóval, az Erős Pistával és kb. 1 dl olívaolajjal.
  3. A kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
  4. Az előkészített fokhagymás, csípős pácunkba beleforgatjuk óvatosan a rákot, valamint a paprikát.
  5. Egy éjszakára betesszük egy zárható edénybe, s felöntjük annyi olívaolajjal, hogy vékony rétegben ellepje.
  6. Másnap felforrósított serpenyőbe borítjuk, s amint kicsit kiengedte az olajos levét, azt leöntjük róla, hogy inkább piruljon, süljön az ételünk. Ezt most nem főzni szeretnénk.
  7. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk a kimagozott fűszerpaprikákat, hozzáadjuk, majd ezzel pirítjuk tovább.
  8. Miután a rák már elő van főzve, így addig kell sütögetni, pirítgatni rázogatva, amíg kicsit szárazkás, pironkodós, gusztusos színt kap. S ennek pontos ideje egyénenként változó :o)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Én nem szeretem a víz alatti ételeket, a párom viszont igen. Őt akartam meglepni egyszer. Azt éreztem egy alkalommal a tengerparton, hogy fokhagymásan sütögetik néhol a tengeri kütyüket, ezután már csak Pistánkkal kellett "magyarosítani" :o) Így én nem tudom milyen az íze, csak hogy igazán szépséges. Remélem, a Kedves nemcsak hízeleg, hogy finom, mert akkor itt bebuktam előttetek ;oPP

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!