r
Nosalty Logó

Csípős garnélarák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Flikflak
Csípős garnélarák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

939
Kalória
29.2g
Fehérje
12.4g
Szénhidrátok
87.4g
Zsír
346.3g
Víz
252g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    346.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
  2. Egy tálban összekeverjük a finomra aprított fokhagymát egy kis sóval, az Erős Pistával és kb. 1 dl olívaolajjal.
  3. A kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
  4. Az előkészített fokhagymás, csípős pácunkba beleforgatjuk óvatosan a rákot, valamint a paprikát.
  5. Egy éjszakára betesszük egy zárható edénybe, s felöntjük annyi olívaolajjal, hogy vékony rétegben ellepje.
  6. Másnap felforrósított serpenyőbe borítjuk, s amint kicsit kiengedte az olajos levét, azt leöntjük róla, hogy inkább piruljon, süljön az ételünk. Ezt most nem főzni szeretnénk.
  7. Vékony, hosszú csíkokra vágjuk a kimagozott fűszerpaprikákat, hozzáadjuk, majd ezzel pirítjuk tovább.
  8. Miután a rák már elő van főzve, így addig kell sütögetni, pirítgatni rázogatva, amíg kicsit szárazkás, pironkodós, gusztusos színt kap. S ennek pontos ideje egyénenként változó :o)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Én nem szeretem a víz alatti ételeket, a párom viszont igen. Őt akartam meglepni egyszer. Azt éreztem egy alkalommal a tengerparton, hogy fokhagymásan sütögetik néhol a tengeri kütyüket, ezután már csak Pistánkkal kellett "magyarosítani" :o) Így én nem tudom milyen az íze, csak hogy igazán szépséges. Remélem, a Kedves nemcsak hízeleg, hogy finom, mert akkor itt bebuktam előttetek ;oPP

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!