Csípős garnélarák
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
38.4g garnéla27 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
44.1g zöld kaliforniai paprika7 kcal
-
16.3g olívaolaj144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1940.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 1140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 346.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1940.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 1140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 346.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Hozzávalók
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
-
1 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A garnélarákot jól leöblítjük, s egy szűrőben félretesszük lecsepegni.
- Egy tálban összekeverjük a finomra aprított fokhagymát egy kis sóval, az Erős Pistával és kb. 1 dl olívaolajjal.
- A kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
- Az előkészített fokhagymás, csípős pácunkba beleforgatjuk óvatosan a rákot, valamint a paprikát.
- Egy éjszakára betesszük egy zárható edénybe, s felöntjük annyi olívaolajjal, hogy vékony rétegben ellepje.
- Másnap felforrósított serpenyőbe borítjuk, s amint kicsit kiengedte az olajos levét, azt leöntjük róla, hogy inkább piruljon, süljön az ételünk. Ezt most nem főzni szeretnénk.
- Vékony, hosszú csíkokra vágjuk a kimagozott fűszerpaprikákat, hozzáadjuk, majd ezzel pirítjuk tovább.
- Miután a rák már elő van főzve, így addig kell sütögetni, pirítgatni rázogatva, amíg kicsit szárazkás, pironkodós, gusztusos színt kap. S ennek pontos ideje egyénenként változó :o)
- Receptkönyvben: 256
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 60273
- Feltöltés dátuma: 2010. július 29.
Ajánló
Basmati barnarizst ajánlhatom köretnek. Megjegyzés: A gyorsabb verzióban csak egy órát hagyom állni, s olykor átkevergetem pácolódás közben, hogy minél jobban átérje mindenütt az íz. Ez esetben a kaliforniai paprika elmarad, anélkül sütögetem. Gondolom, wokban készítve tetézhető az élvezet. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Én nem szeretem a víz alatti ételeket, a párom viszont igen. Őt akartam meglepni egyszer. Azt éreztem egy alkalommal a tengerparton, hogy fokhagymásan sütögetik néhol a tengeri kütyüket, ezután már csak Pistánkkal kellett "magyarosítani" :o) Így én nem tudom milyen az íze, csak hogy igazán szépséges. Remélem, a Kedves nemcsak hízeleg, hogy finom, mert akkor itt bebuktam előttetek ;oPP