r
Nosalty Logó

Csípős csirkeszárnyak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Csípős csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    508.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2046 micro
Összesen 5067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha van baromfiárus, akivel jóban vagyunk, kérjünk tőle csak csirkeszárnytöveket, ha nincs ilyen ismerettségünk, akkor késsel az ízületeknél daraboljuk három részre az egész csirkeszárnyat. A vékony szárnyvégeket különítsük el, azokra nincs szükség, viszont főzhetünk belőle kevés zöldséggel szárnyas alaplevet, tehát semmiképpen ne dobjuk ki!
  2. A szárnytöveket ízesítsük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe téve süssük őket elő sütőben kb. 45 percig.
  3. Ha kész, forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd süssük ropogósra a szárnyakat.
  4. A chiliszószt higítsuk kevés vízzel, majd öntsük az adagszámnak megfelelő tálkákba.
  5. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a chiliszósszal együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24709
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Ajánló

A chiliszószt kiválthatjuk ízlés szerint egyéb dippingekkel is, bár szerintem ezzel a legjobb. A csirkeszárny ilyen módon elkészített verziója eltér a szokványostól, és ízletesebb is annál, érdemes kipróbálni. A fűszerezés tekintetében még vadíthatjuk a só és bors mellett őrölt chilivel vagy cayenne borssal is, én a gyerekek miatt ettől eltekintettem, azonban "felnőtt buliban" ez abszolút megengedett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős csirkeszárnyak
Kornél 167 recept

Nagyon kedvelt, egyszerű fogás nálunk, különösen a gyerek nagy kedvence. 1 óra alatt elkészül, és igazán ízletes a szárny ezzel a sütési móddal. A kétszeri sütésre azért van szükség, mert ha végig sütőben sütnénk kiszáradna, az olajban elsőre pedig nem sülne át teljesen. Így viszont finom, ropogós csemege válik belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...