r
Nosalty Logó

Csillagpiramis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Csillagpiramis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 4168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.
  2. Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  3. A tésztát liszttel meghintett deszkán 2 mm-re kinyújtjuk, 3 különböző méretű csillagformával kiszúrjuk.
  4. A tepsiket vajjal kikenjük, vagy szilikonos sütőpapírral béleljük. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A szaggatás közben leesett tésztát összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)
  5. Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  6. A lekvárt egy nyomózsákba szedjük, és egy-egy pöttyöt nyomunk a nagy csillagra, rátesszük a 2. csillagot, megint lekvár, ráhelyezzük a 3. kis csillagot, a csillagokat mindig egy picit elfordítjuk. Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral, a tetejére is egy pettyet tehetünk.
  7. Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 7207
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Múlt év Karácsonyára készítettem, Lajos Mari "66 Karácsonyi édesség" című szakácskönyvből. Nagy sikere volt nálunk, ízlett, mutatós is. Bátran ajánlom mindenkinek! Ünnepek előtt elkészíthető, 3-4 hétig eláll jól zárt fémdobozba rétegezve.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...